Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Στις  25 και 26 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα, το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, να γίνει συζήτηση για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και πώς μέσα από αυτές μπορούν οι φαρμακοποιοί να αναζητήσουν διεξόδους από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:


 
·        2 στρογγυλά τραπέζια

-          «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία», όπου και θα αναπτυχθούν  τα θέματα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη και εξατομικευμένη ιατρική πρακτική: Προκλήσεις και προοπτικές» και «Προληπτική ΠΦΥ στο φαρμακείο: Εμβολιαστική κάλυψη»
-          «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων

·        Επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:
-          Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (Μ.Σ.Α.Φ.)
-          Νέα δεδομένα στον αντιγριπικό εμβολιασμό
-          Διακοπή καπνίσματος
-          Το νομικό και το διαχειριστικό πλαίσιο διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τα φαρμακεία
-          Ημιστερεές φαρμακοτεχνικές μορφές στο εργαστήριο του φαρμακείου
-          Μικροβιολογική καθαριότητα στο φαρμακείο – διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης
-          Εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στις Επιστήμες Υγείας
·        Την κεντρική εισήγηση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.
·        Επίδειξη χειρισμού τραυμάτων στο φαρμακείο από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, στην έναρξη του συνεδρίου, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις για την ιστορία των «Μετεώρων» και για τη ζωή και το έργο του «Ασκληπιού» από τους κ.κ. Νικόλαο Μάνο, πρόεδρος Φ.Σ. Τρικάλων, και Ιωάννη Παπαπούλιο, γραμματέα Φ.Σ. Τρικάλων και ταμία ΠΦΣ.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα Συνέδριο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις του κλάδου και έχει κατακτήσει διαχρονική πορεία, με διαδοχική διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

πηγή: ιατρονετ