Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ελληνικής UNICEF Σοφία Τζιτζίκου

Παραμένει πάντα παρούσα στον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών

Από «Φαρμακευτικό Κόσμο»

Παραιτήθηκε από τη θέση της η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF και φαρμακοποιός Σοφία Τζιτζίκου, μετά την απόφαση της UNICEF να άρει το Σύμφωνο Αναγνώρισης με την ελληνική επιτροπή.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι.....


..... "υπό το βάρος των πρόσφατων δυσάρεστων εξελίξεων που έλαβαν χώρα στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, προκαλώντας την άρση του Συμφώνου Αναγνώρισής της από τη UNICEF, στις 19 Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω τη ρητή μου άρνηση στην οιαδήποτε σύμπραξη και συνύπαρξη με τη διορισμένη από το Δικαστήριο Διοικούσα Επιτροπή, κατόπιν προσφυγής της πλειοψηφίας των μελών της, μη αποδεχόμενη το «διορισμό» μου. Ο τερματισμός λειτουργίας της Επιτροπής με την παρούσα μορφή, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα."

Επισημαίνει δε ότι "ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μου, προσπάθησα με κάθε ανθρωπίνως δυνατόν τρόπο, να οδηγήσω την Εθνική Επιτροπή στη διαφάνεια και να συνδράμω στην εξυγίανσή της με μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δυστυχώς δε στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη σημερινή δραματική κατάσταση"

Η κ. Τζιτζίκου επίσης τονίζει ότι ότι οι λόγοι, για τους οποίους ανέλαβε τα καθήκοντα της προέδρου, είναι αφενός η ανιδιοτελής προσφορά για την προάσπιση και διασφάλιση των Αρχών της UNICEF και αφετέρου ο σεβασμός στις ηθικές αξίες, οι οποίες διέπουν τη μέχρι σήμερα πορεία της, γι' αυτό και θεωρεί "αυτονόητη και επιβεβλημένη" την υποβολή της παραίτησής της, αλλά παραμένει πάντα παρούσα στον αγώνα για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Εξάλλου, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις της, η ίδια είναι που ξεκίνησε την έρευνα, σε συνεργασία με την κεντρική UNICEF, για τις προηγούμενες διοικήσεις του ελληνικού οργανισμού και έτσι αποκαλύφθηκαν μη κανονικότητες που οδήγησαν και τη UNICEF να διακόψει τη συνεργασία της με την ελληνική επιτροπή.

Τέλος, η κ. Τζιτζίκου δηλώνει βέβαιη ότι "η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αυτή τη στιγμή έχει επιληφθεί της υπόθεσης, θα εργαστεί εντατικά και χωρίς να συναντήσει προσκόμματα, ώστε να λάμψει η αλήθεια που οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, η οποία επί σειρά ετών έχει αγκαλιάσει την Οργάνωση και τους σκοπούς της".

Οι άνθρωποι του "Φαρμακευτικού Κόσμου", αναγνωρίζοντας το ήθος και την ακεραιότητά της, θέλουν να εκφράσουν τη λύπη τους για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις αλλά να τη συγχαρούν για τη συνολική της προσφορά στο ανθρωπιστικό κίνημα.