Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πατούλης αντίθετος με τη διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου: «Να παρέμβουν τα αρμόδια όργανα των γιατρών!»

main photo
Σ.Σ: To θέμα είναι ποιός τον ρώτησε

Ζητά εξηγήσεις για το Συνέδριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας


Με τους φαρμακοποιούς… τα «βάζει» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και με αφορμή το τη διεξαγωγή του 1oυ Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας.
Υπενθυμίζεται πως το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου διοργανώνεται φέτος από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λουτράκι Αριδαίας.


Φαίνεται όμως πως η....


.... θεματολογία του Συνεδρίου ενόχλησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στόχος του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι να «αναδειχθεί η σημασία που έχει το φαρμακείο ως χώρος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ως καθ' ύλην αρμόδιο όργανο», επισημαίνει ο ΙΣΑ, ζητώντας επιτακτικά από το Πρωτοβάθμιο Όργανο των γιατρών να παρέμβει και να πάρει θέση για το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι φαρμακοποιοί τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η Πολιτεία τον έχει θεσμοθετήσει.

Σημειώνεται πως στο συνέδριο θα αναλυθούν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με την διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για τις φαρμακευτικές εταιρείες και το δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν ο αντιγριπικός εμβολιασμός, η πνευμονιοκοκκική πνευμονία και εμβολιασμός, αντιτετανικός εμβολιασμός, διακοπή καπνίσματος, ΧΑΠ, διαχείριση φαρμακοθεραπείας και καθοδήγηση των ασθενών στη χρήση των φαρμάκων τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια με αφορμή τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανταλλάσσοντας καθημερινά ανακοινώσεις με εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς.