Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Το κτήριο του Κεράνη προορίζεται για την έδρα του ΕΜΑ

Το κτήριο της πρώην καπνοβιοχημανίας «Κεράνης» προτείνει η Αθήνα για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος έως σήμερα εδρεύει στο Λονδίνο, αλλά αναζητεί νέα στέγη εν όψει Brexit.
Συνολικά 19 κράτη μέλη έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη νέα έδρα του ΕΜΑ. Η παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, οι οποίοι έκαναν λόγο για έναν πλήρη, εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο φάκελο που αναδεικνύει την καταλληλότητα και τα πλεονεκτήματα της Αθήνας.



Στην καμπάνια της Αθήνας τονίζεται ότι το κτήριο που προτείνεται για την έδρα του Οργανισμού είναι επταώροφο και εμβαδού 44.800 τ.μ.. Ανακαινίστηκε με βάση βιοκλιματικό σχεδιασμό, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις για θερμομόνωση, επιτυγχάνοντας ενεργειακή απόδοση και επιτρέποντας τη διείσδυση φυσικού φωτός στους εσωτερικούς του χώρους. 
Οι χώροι γραφείων και συσκέψεων εκτείνονται σε 30.000 τ.μ., ενώ ο χώρος πάρκινγκ έχει έκταση 9.902 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 549 θέσεις στάθμευσης.  
naftemporiki.gr