Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε φιάσκο με τις συνταγές ΕΟΠΥΥ Απριλίου και Μαΐου!

Ως γνωστόν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ συγκεντρώνονται αρχικά στα κατά τόπους καταστήματα ΠΕΔΙ - για όσους συλλόγους δεν διαθέτουν διανεμητικό - και στα γραφεία των συλλόγων για όσους διαθέτουν διανεμητικό λογαριασμό. Από εκεί αποστέλλονται μαζικά στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ) στην Αθήνα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο ΕΟΠΥΥ....





.... δεν είχε παραλάβει τις συνταγές ούτε του Απριλίου ούτε του Μαΐου! Αυτές παρέμεναν στα γραφεία της κούριερ ACS, διότι η σύμβαση είχε λήξει και από... λάθος συνεννόηση δεν ανανεώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ!

Υπάρχει απόφαση - ως γνωστόν - από 1/7 οι συνταγές να αποστέλλονται με ευθύνη των φαρμακοποιών (έως τώρα ήταν ευθύνη ΕΟΠΥΥ), όμως μάλλον αυτή η απόφαση παίρνει μετάθεση για τέλος του έτους..... Το πιθανότερο ότι αυτό μπέρδεψε τους υπευθύνους του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι συνταγές Απριλίου και Μαΐου να παρέμεναν στις αποθήκες της ACS και να μη φτάνουν ποτέ στον παραλήπτη...

Η κατάσταση φαινόταν ότι πήγαινε προς αδιέξοδο με ορατό τον κίνδυνο να μην πληρωνόμασταν τον Απρίλιο επειδή στην ΚΜΕΣ δεν έφτασαν ποτέ οι συνταγές! Το νέο αυτό έγινε γνωστό από εντελώς τυχαίο λόγο χάρη σε ερώτημα που απηύθυνε πρόεδρος επαρχιακού συλλόγου προς την ΚΜΕΣ.

Η ACS δεν μπορούσε να παραδώσει τις συνταγές γιατί δεν είχε ενεργή σύμβαση! Ουσιαστικά δηλαδή όλες οι συνταγές ΕΟΠΥΥ Απριλίου-Μαΐου ανά την επικράτεια ήταν εγκλωβισμένες στις αποθήκες της.

Μοναδική εξαίρεση οι συνταγές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο οποίος παραδίδει μόνος του τις συνταγές με δικά του αυτοκίνητα. Και ακριβώς εδώ βρέθηκε και η λύση του προβλήματος. Ώσπου να ενεργοποιηθεί η σύμβαση χρειάζεται κάποιος χρόνος, τον οποίο δεν τον είχαμε με ορατό τον κίνδυνο να καθυστερούσε η πληρωμή μας.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ αλλά και του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος κινητοποιήθηκε άμεσα και ήρθε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη. Διέθεσε τα αυτοκίνητα του ΦΣΑ αλλά και τους ανυψωτήρες του συλλόγου και με έγγραφο-εξπρές που υπεγράφη και από τον γραμματέα του ΦΣΑ κ. Ηλία Γιαννόγλου, το θέμα λύθηκε. Οι συνταγές θα πάρουν κανονικά το δρόμο τους προς την ΚΜΕΣ και η επεξεργασία τους θα συνεχιστεί on time....