Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Φιάσκο με τα αναλώσιμα! Σε απόγνωση οι φαρμακοποιοί, σε τρικυμία ο ΕΟΠΥΥ!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

Σε ολικό φιάσκο φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση με τα αναλώσιμα των φαρμακείων! Κάποιοι το ανέμεναν, κάποιοι είχαν εκφράσει τρομερές ενστάσεις από την υπογραφή κιόλας της σύμβασης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, κάποιοι άλλοι έλεγαν για νέα ύλη από την οποία όμως 6 μήνες αργότερα δεν έχει αποπληρωθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

Και όχι μόνο αυτό.... Οι συνταγές μας πάνε κι έρχονται... Από τα Δυο πεύκα, στην.....


..... ψηφιοποίηση χειρόγραφων ηλεκτρονικών συνταγών (δεν μπερδευτήκατε, κάπως έτσι είναι η θλιβερή κατάσταση) και από εκεί στις τοπικές ΠΕΔΙ όπου όχι μόνο ελέγχονται, αλλά πέφτει... «τσεκούρι» από περικοπές! Περικόπτουν για τον παραμικρό λόγο, ακόμα και για έλλειψη υπογραφής σε ετεροχρονισμένες γνωματεύσεις που περάστηκαν 2 μήνες αργότερα και όταν μας είχαν υποσχεθεί ότι δεν απαιτούνται! Όταν απλά στη συνταγή αναφέρεται σκέτο ΣΔ, χωρίς να αναφέρει «τύπου 1» ή «τύπου 2»! Για να μη μιλήσουμε για την περιβόητη φράση που συνόδευε κάθε έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με οδηγίες εκτέλεσης/καταχώρησης κλπ, η οποία κατήντησε πλέον ανέκδοτο στα «πηγαδάκια» των φαρμακοποιών! «Σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστούν οι πληρωμές», μας έλεγαν! ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης είναι απόλυτα εκτεθειμένος αφού ήταν αυτός που από το Hellas Pharm εκεί γύρω στα τέλη Μάρτη μας υποσχόταν ότι έως τα τέλη Απρίλη θα πληρώνονταν ο Ιανουάριος! Ο Ιούνιος εκπνέει και ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί!

Άμοιρος ευθυνών φυσικά δεν είναι ούτε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος κλήθηκε να υπογράψει μια σύμβαση, οι όροι της οποίας φαίνονταν από την αρχή ότι ήταν πολύ θολοί!

Σήμερα, 6 μήνες μετά την εκτέλεση των πρώτων συνταγών αναλωσίμων, η πληρωμή βρίσκεται στον «αέρα», ενώ διεξάγονται καθημερινά διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων για περικοπές, εντάλματα πληρωμών κοκ.!

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες άρση της πίστωσης σε όλα τα αναλώσιμα υλικά.....

Όλα αυτά συμβαίνουν ελάχιστα 24ωρα πλέον προτού τις κρίσιμες εκλογές στον ΠΦΣ, εκεί που θα κληθούν οι 180 περίπου εκλέκτορες να επιλέξουν το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.....


Farmakopoioi