Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα λείπουν τα χρήματα από συνταγές Ευρωπαίων ασφαλισμένων

Από την πληρωμή Ιανουαρίου όταν και εφαρμόστηκε το ξεχωριστό τιμολόγιο προς Ευρωπαίους ασφαλισμένους, οι φαρμακοποιοί είμαστε απλήρωτοι για αυτές τις συνταγές.

Οι υποσχέσεις που είχαμε πάρει όταν και παρουσιάστηκε το πρόβλημα (διαβάστε εδώ) ήταν ότι επρόκειτο για γραφειοκρατική διαδικασία και ότι λίγες μέρες αργότερα θα ακολουθούσε το ένταλμα πληρωμής.

Από τότε πέρασε ένα ολόκληρος μήνας, πληρωθήκαμε ήδη και τα φάρμακα Φεβρουαρίου, αλλά.....



.... τα χρήματα των Ευρωπαίων αγνοούνται. Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ δεν έχει ενημερωθεί η εκκαθάριση πληρωμής Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Πολλοί μάλιστα είναι οι συνάδελφοι που αναρωτιούνται σχετικά με τις κρατήσεις που τους έχουν γίνει. Σε τουριστικά μέρη τα ποσά των Ευρωπαίων ασφαλισμένων δεν είναι αμελητέα. Κι αν στους μεγάλους διανεμητικούς λογαριασμούς (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), οι σύλλογοι κάλυψαν από το αποθεματικό τους τη δαπάνη, αυτό δε συνέβη με τα μέλη συλλόγων που πληρώνονται μέσω ΔΙΑΣ. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, γιατί επίκειται και η πληρωμή αναλωσίμων σε λίγες μέρες, όπου και εκεί υπάρχουν κατηγορίες Ευρωπαίων ασφαλισμένων...


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, σήμερα το ένταλμα διαβιβάζεται από τον ΕΟΠΥΥ στον Πάρεδρο, οπότε αν εκεί δεν καθυστερήσει, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς μας.


Μαζί με την εκταμίευση αυτών των χρημάτων θα γίνει και η ανάρτηση των εκκαθαρίσεων των λογαριασμών των Φαρμακείων μας στο site της ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ.