Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Β. Λεβέντης: «Δε θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια, γιατί... δεν άνοιξε ακόμα το επάγγελμα του φαρμακοποιού!» (video)

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης καταφέρθηκε κατά των φαρμακοποιών αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων. Τόνισε ότι στη χώρα δε γίνονται οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, γι'αυτό και προέβλεψε ότι «δε θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια». Βέβαια ο λόγος που θα γίνει αυτό είπε ότι είναι επειδή... «δεν μπορεί να ανοίξει κάποιος επιπλέον φαρμακεία, λόγω του ότι είναι κλειστό το επάγγελμα»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λεβέντης μιλάει με τέτοιο άκομψο και άδικο τρόπο.  Τη στιγμή που φαρμακεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τη στιγμή που πάνω από τα μισά φαρμακεία βρίσκονται στο όριο βιωσιμότητας με παραχωρήσεις, εκχωρήσεις και χρέη, ο κ. Λεβέντης πιστεύει πως το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίγουν νέα φαρμακεία!!! Διαβάστε παλαιότερες δηλώσεις του εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Η συντακτική ομάδα Farmakopoioi προσπάθησε να έρθει πολλές φορές σε επικοινωνία με το στενό περιβάλλον του προέδρου. Του ζητήσαμε να προβεί σε κάποια διευκρινιστική δήλωση, μήπως και παρεξηγήσαμε κάτι, μήπως δεν καταλάβαμε καλά... Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι «ο κύριος πρόεδρος δεν θέλει να προβεί σε καμία δήλωση και δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο επ'αυτού»...

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο κ. Λεβέντης και δείτε το σχετικό απόσπασμα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους κκ. Λυριτζή - Οικονόμου:


«Επειδή παρήλθαν 7 χρόνια νομίζετε ότι γίναν μεταρρυθμίσεις; Άνοιξαν επαγγέλματα; Ταξί, φορτηγατζήδες; Περίπτερο για να ανοίξεις πρέπει να το αγοράσεις από άλλο ανάπηρο. Δε μπορείς να ανοίξεις περίπτερο σε αυτή τη χώρα! Φαρμακείο μπορείς να ανοίξεις; Πήγαινε στο Βόλο, πήγαινε στην Κρήτη να ανοίξεις φαρμακείο. Σου λένε μέχρι 20 χωράει το Ηράκλειο. Δε μπορείς να βάλεις 21 φαρμακεία! Είναι ξεκάθαρα τα πράματα, η Ελλάδα είναι ανάπηρη! Και τι κάνει; Απλώνει το χέρι για δανεικά! Και έτσι δε θα βγει ποτέ από τα μνημόνια! Διότι όταν αφήνεις τις παθογένειες και είναι ο τενεκές από κάτω τρύπιος και σου διαφεύγει το υγρό όσο και να δείχνεις δε κάνεις τίποτα».