Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πρώτο προεδρικό διάταγμα Τραμπ: Obamacare τέλος


O Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πρώτο προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα για την άμεση κατάργηση του Obamacare. Ο Τζέιμς Μάτις,νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ . Η Βρετανίδα Τερέσα Μέι θα είναι η πρώτη ξένη ηγέτης που θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ





Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare, καθώς το Αμερικανικό Κογκρέσο καθορίζει την διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε μέσα από το site του Λευκού Οίκου, ότι θα πάρει πίσω το πρόγραμμα Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή που προέβλεπε περιορισμό των εργοστασιακών ρύπων (Climate Action Plan). Το Climate Action Plan του Ομπάμα ευθυγράμμιζε την Αμερική με τους διεθνείς κανονισμούς για τον περιορισμό της Κλιματικής Αλλαγής. Εκτός από τους εργοστασιακούς - βιομηχανικούς ρύπους, είχε παραμέτρους για μείωση των εκπομπών διοξειδίου από τα οχήματα και προετοίμαζε τη χώρα εν όψει ανόδου της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νέος πλανητάρχης είχε άλλωστε προεκλογικά υποσχεθεί να καταργήσει τη Συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα, η οποία υποχρεώνει σχεδόν κάθε κράτος να αναλάβει δράσεις και να περιορίσει την κλιματική αλλαγή, και θα ξαναθέσει σε λειτουργία τον αγωγό Keystone XL ο οποίος θα φέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στα διυλιστήρια του Gulf Coast.

Ο Τραμπ επίσης υπέγραψε τους διορισμούς του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι διορισμοί των οποίων επικυρώθηκαν νωρίτερα χθες από την Γερουσία.

news247.gr
posted from Bloggeroid