Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δεν αναγνώστηκε η επιστολή μας! Καταγγελία της ραδιοφωνικής εκπομπής σε ΕΣΡ και Γραμματεία Ενημέρωσης!

Αγαπητές/οι,

- Πριν 8 ημέρες (Πέμπτη 8/12/16, από την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του κου. Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ-ΡΑΔΙΟ, ο κος. Θεόδωρος Πάγκαλος εκτόξευσε σωρεία ανακριβειών και δυσφημιστικών υπονοούμενων για τους φαρμακοποιούς, που είναι ικανά, αν μείνουν αναπάντητα να προκαλέσουν ψευδείς εντυπώσεις, δηλαδή να παραπλανήσουν σοβαρά τους ακροατές και να τους στρέψουν αδίκως εναντίον των συμπολιτών τους φαρμακοποιών:

Παραλήρημα Πάγκαλου κατά φαρμακοποιών: «Γιατί να μη δουλεύουν μέρα-νύχτα; Α...Παραλήρημα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου κατά φαρμακοποιών στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον δημο...

Μετά από επικοινωνία μας με τον...


.... εν λόγω δημοσιογράφο μας προτάθηκε να γραφτεί απαντητική επιστολή προς τον κο. Πάγκαλο η οποία θα διαβαζόταν από τον δημοσιογράφο δημοσίως.

Η επιστολή συντάχθηκε μεν, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά ουδέποτε διαβάστηκε, με άλλα λόγια μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ισότιμης αντιμετώπισής μας και της απάντηση στις ψευδείς εντυπώσεις που άφησε ο κος. Πάγκαλος, με υπαιτιότητα του κου. Πορτοσάλτε.

Λυπούμαστε ειλικρινά για αυτή την άδικη, άνιση και διχαστική μεταχείριση που επιφυλάσσει σε βάρος 11.000 συμπολιτών του ο κος. Πορτοσάλτε, σίγουρα συμπεριφορά τόσο αντιδεοντολογική όσο και ρατσιστική σε βάρος μας.

Λυπούμαστε ειλικρινά και για τον χρόνο που σπαταλήσαμε να ασχολούμαστε με όσα τυχόν σκουπίδια και παραμύθια αναπαράγονται στην εκπομπή του σε βάρος μας, όπως στην περίπτωση αυτή από τον πρώην πολιτικό, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται περί αθώας αμέλειας του δημοσιογράφου που τα φιλοξενεί, ενώ απ΄ όσο δυστυχώς διαφαίνεται μάλλον πρόκειται περί προκατάληψης σε βάρος μας.

Το κοινό φυσικά που ακούει ραδιόφωνο έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ακούει όλες τις απόψεις ισότιμα και όχι να εκτίθεται άθελά του σε σκιώδη προπαγάνδα σε βάρος κανενός, όπως δυστυχώς συνέβη στο προκείμενο σε βάρος των φαρμακοποιών εξ΄ υπαιτιότητας του κου. Πορτοσάλτε.

Ευχόμαστε απλώς το περιστατικό αυτό να είναι μία απλή παρεξήγηση, παρόλο που κανένα χαρακτηριστικό του δυστυχώς δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Με Εκτίμηση,

Δαγρές Γιάννης - Φαρμακοποιός
Αντιπρόεδρος ΦΣΑ & ΠΦΣ - ΝΠΔΔ



- Επισυνάπτεται η επιστολή-απάντηση των φαρμακοποιών στον κο. Πάγκαλο, η οποία δυστυχώς λογοκρίθηκε από την εκπομπή του κου. Πορτοσάλτε, ως ύστατη προσπάθεια έστω να αναγνωσθεί τουλάχιστον από κάποιους και να αποκατασταθεί έστω και μερικώς η αλήθεια για τα Φαρμακεία.
- Η Καταγγελία αυτή κοινοποιήθηκε επίσης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) καθώς και
στη Γ.Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας και Προβολής - Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ)."

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή - απάντηση: