Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΜΑΘΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, έλαβε μέρος το πρώτο Μάθημα Φαρμακοτεχνίας "από Φαρμακοποιούς για Φαρμακοποιούς". Σκεπτικό και φιλοδοξία της εκδήλωσης ήταν η αλληλεπιδραση  ανάμεσα στα μέλη μιας  ζωντανής επιστημονικής κοινότητας, που επιμένει να θυμάται το κατ'εξοχήν αντικείμενό της σε μια εποχή απαξίωσης του γενικότερου ρόλου των Φαρμακοποιών. 

Οργανωνόμαστε και ενεργοποιούμαστε  προς όποια κατεύθυνση προωθεί και περιχαρακώνει την ταυτότητά μας σε ένα σύστημα υγείας που τείνει να μας παρακάμπτει ή να μας αποπροσανατολίζει. Με τη στήριξη των τοπικών  φορέων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Εύβοιας, αλλά κυρίως με την συμμετοχή και το ενδιαφέρον των ίδιων των Φαρμακοποιών, ευελπιστούμε να υπάρξει και συνέχεια. 



Το θέμα του πρώτου μαθήματος ήταν οι "βασικές αρχές πόσιμων μορφών". Ο Εκπαιδευτής, Ηλίας Κατσόγιαννης με πολυετή εμπειρία και συνεχή επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα εργαστηρίου, εξήγησε τη μεθοδολογία σκέψης για την επιλογή  συγκεκριμένης φαρμακοτεχνικής μορφής, ανέλυσε τις βασικές αρχές των πόσιμων μορφών και το μάθημα ολοκληρώθηκε με την παρασκευή εναιωρήματος προπανολόλης από δισκία. 


Η πρώτη αυτή εμπειρία έδειξε πως οι Φαρμακοποιοί και θέλουν και μπορούν να αναλάβουν τον ειδικό τους ρόλο. Παρά τις όποιες δυσκολίες και ατέλειες χαρακτηρίζουν όλες τις πρώτες προσπάθειες, θα μπορούσε να υπάρχει μια σταθερή συνέχεια. 

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε!