Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Απάντηση του κ. Βαλτά Απόστολου στην Δήλωση του Βουλευτή - Φαρμακοποιού του κ. Πάλλη


Δεν με εξέπληξε η επιστολή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – φαρμακοποιού κ. Πάλλη.

Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πανικό, ανησυχώντας προφανώς για τις αντιδράσεις του κόσμου ολόκληρου του νομού της Λέσβου, που τον ανέδειξε σε εκπρόσωπό του στην βουλή, για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας που θα φέρουν και την δική του σφραγίδα .

Μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, μειώσεις επικουρικών, εκχωρήσεις κόκκινων δανείων σε τραπεζίτες, χαράτσια, αυξήσεις σε όλα τα καταναλωτικά είδη, διάλυση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, εξαφάνιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Διπλασιασμός συμμετοχών, κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους φτωχούς συνταξιούχους.





Ευτυχώς για εμένα οι αρχές και οι ιδέες μου, δεν μου επιτρέπουν να συνδικαλίζομαι υιοθετώντας κομματικές εντολές.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Πάλλης, ότι είχα ασκήσει επανειλημμένα κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, για τα μέτρα που επέβαλε προκαλώντας ασφυξία και φτωχοποίηση στον κλάδο μας αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Τότε ήμουν αρεστός και ο κ. Πάλλης συνοδοιπόρος στον κοινό αγώνα των φαρμακοποιών.

Τώρα είμαι πλειοδότης και «μέλος της διαπλοκής και της προπαγάνδας των ΜΜΕ» και ο κ. Πάλλης κάθε άλλο παρά συνοδοιπόρος είναι πια για τα συμφέροντα του ελληνικού μικρομεσαίου φαρμακείου.

Αντί να εκτοξεύει κορώνες εντυπωσιασμού ο «συνάδελφος» - Βουλευτής - φαρμακοποιός είναι προτιμότερο, να επισκεφτεί τα φαρμακεία του νησιού μας να συνομιλήσει με τους φαρμακοποιούς και ασθενείς συντοπίτες του, για να γνωρίσει από κοντά την οργή του κόσμου που τον υποστήριξε, για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλει η κυβέρνηση και για την οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά του «πως είναι τιμή του να ανήκει σε αυτήν!».

Τον προσκαλώ να παραστεί ως «συνάδελφος» την Κυριακή στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Λέσβου και ας προσπαθήσει, έστω, για να μας πείσει για τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του, αλλά και να διευκρινίσει, ενώπιον όλων των φαρμακοποιών της Λέσβου, πότε και σε ποια συνάντηση ή συνεδρίαση του ΦΣΛ υπήρξε πρότασή μου για οριζόντιες περικοπές όλων των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ίσως όμως να μην μπορεί αφού την Κυριακή θα βρίσκεται στην Βουλή όπου θα συναινέσει, για άλλη μια φορά, εκτός από την επιβολή σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων, σε μέτρα που στρέφονται κατά της επιβίωσης των συναδέλφων του, επιτρέποντας την είσοδο των ΜYΣΥΦΑ στα σουπερ μάρκετ και στις υπεραγορές, ύλη, που μέχρι τώρα ήταν το φιλί της ζωής για τα μικρομεσαία φαρμακεία.

Καταψηφίστε κ. βουλευτή – φαρμακοποιέ και συνάδελφε το νομοσχέδιο στη βουλή.
Ίσως αυτό σας διασώσει.

Εκτός εάν ζείτε στο χρυσό βουλευτικό κλουβί.

Απ.Βαλτάς
posted from Bloggeroid