Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με 153 ΝΑΙ

Μετά από ένταση και σκληρές αντιπαραθέσεις, με 153 ψήφους ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολυνομοσχέδιο των 7500 σελίδων, που φέρνει τα πάνω κάτω στον οικογενειακό προυπολογισμό. Διαφοροποιήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ψηφοφορία, καθώς καταψήφισε τα άρθρα για ταμείο ιδιωτ/σεων και κόφτη. Αυτήν τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο διαγραφής η κλήσης της στα αρμόδια όργανα για να δώσει εξηγήσεις, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίησή της.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε σε 149 άρθρα του πολυνομοσχεδίου,



.....διαφοροποιήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε τα άρθρα για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον περιβόητο «κόφτη».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε η ΝΔ υπερψήφισε 60 άρθρα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν στην ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και περικοπές και κρατικές δαπάνες.

Όχι σε όλα άρθρα, πλην εκείνων ( 215 και 216) που αφορούν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ψήφισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Παρών» στα άρθρα που αφορούν στην αύξηση φορολογίας σε εταιρίες real estate και τυχερά παιχνίδια, είπε το ΚΚΕ, ενώ μεταξύ των άρθρων που υπερψήφισε το Ποτάμι είναι και η σύσταση της ΓΓΔΕ, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ είπε «παρών» στα άρθρα για τους δασικούς χάρτες.

Στους απόντες συγκαταλέγονται ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ που βρίσκεται στο εξωτερικό και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι.



Πηγή: http://www.cnn.gr/news/politiki/story/33125/aloviti-i-kyvernisi#ixzz49PomRowG