Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα της τρόικα και το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων (video)

Μέτρα φωτιά περιλαμβάνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα η οποία «κλείδωσε» κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group. Τα 48 προαπαιτούμενα είναι αυτά τα οποία και θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η λίστα περιλαμβάνει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις αλλά και φορολογικά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στην πρώτη δέσμη των μέτρων περιλαμβάνονται οι...


... εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου, καθώς και εκείνες που έπρεπε, βάσει του μνημονίου, να υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η λίστα αυτή με τα προαπαιτούμενα δεν είναι και η τελευτία καθώς η Αθήνα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές και σε μια δεύτερη η οποία θα «ξεκλειδώσει» και το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ από τη δόση των 3 δισ. ευρώ του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στο νούμερο 35 των προαπαιτούμενων αναφέρει:

35. Υιοθέτηση της πρότασης του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού (ιδιοκτησία φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς).

(αναλυτικά όλα τα προαπαιτούμενα εδώ)


Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA: