Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση: Οι φαρμακοποιοί δεν συγχωρούν

Ανατροπή στην πρόθεση ψήφου των φαρμακοποιών δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του farmakopoioi.blogspot.gr στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1500 φαρμακοποιοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πάνω από τις μισές δυνάμεις του, πέφτοντας στο 17,5%, από 41,9% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη δημοσκόπηση για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, γεγονός που δείχνει ότι ο κλάδος δεν συγχωρεί τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις παλινωδίες, την νεοφιλελεύθερη στροφή στο θέμα του ιδιοκτησιακού και των ΜΥΣΗΦΑ και τις νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές.



Ένα μέρος αυτών που θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται στο "αντίπαλο δέος", το μεγαλύτερο όμως επιλέγει αντισυστημική ψήφο, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στο 9%, της Λαϊκής Ενότητας στο 7,7%, ενώ ενισχύει και την Αποχή, από 2,7% τον Ιανουάριο, σε 10% τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η πάλαι ποτέ κραταιά στις τάξεις του επαγγέλματος  ΝΔ ανακτά ένα μέρος των δυνάμεών της, ανεβαίνοντας από το 15,8% τον Ιανουάριο στο 32,2% των προτιμήσεων των φαρμακοποιών, τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί όμως σκιά των ποσοστών άνω του 60% που κάποτε απολάμβανε στον κλάδο, πράγμα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των φαρμακοποιών ψηφίζει πια κλαδικά, κι όχι κομματικά.

Η Χ.Α. είναι σταθερή ενώ μεγάλες απώλειες έχει το ΚΚΕ (από 12,7% πέφτει στο 4,2%), το Ποτάμι (από 5,8% πέφτει κάτω του 3%), αλλά και οι ΑΝΕΛ που σχεδόν εξαφανίζονται. Καλά είναι τα νέα για το ΠΑΣΟΚ, που λαμβάνει ποσοστό κατά 20% μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο, εκτοξευόμενο από το 1,8% στο 2,1%.

Δημοσκόπηση Σεπτέμβριος 2015:


Δημοσκόπηση Ιανουάριος 2015: