Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

(Ανυπόστατη) καταγγελία από δημοσιογράφο για εφημερεύοντα φαρμακεία - Παρέμβαση συναδέλφου (ηχητικό)

Για άλλη μια φορά ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες από ραδιοφώνου διότι - κατά δήλωση του δημοσιογράφου - το φαρμακείο που ήταν δηλωμένο ότι διανυκτέρευε είχε τα ρολά του κλειστά και δεν απαντούσε στις επανειλημμένες κλήσεις που του έγιναν. Όπως όμως αποδεικνύουμε παρακάτω, για άλλη μια φορά πρόκειται για μια συκοφάντηση αφού ο εν λόγω δημοσιογράφος έψαχνε το εφημερεύον της Παρασκευής στην καρτέλα του... Σαββάτου!

Στην εκπομπή του REAL FM με τους δημοσιογράφους Μάνο Νίφλη και Άκη Παυλόπουλο, καταγγέλθηκε ότι δυο φαρμακεία στην Παιανία ήταν κλειστά ενώ ήταν στην καρτέλα των εφημερευόντων. Στην εκπομπή παρενέβη συνάδελφος φαρμακοποιός, ο οποίος...




... προσπάθησε να υπερασπιστεί το λειτούργημα του φαρμακοποιού, απόψεις όμως που δεν έγιναν πειστικές από τους δημοσιογράφους. Ο συνάδελφος προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα ρολά είναι πάντα κατεβασμένα ακόμα και στα διανυκτερεύοντα για λόγους ασφαλείας, γιαυτό άλλωστε υπάρχει και το κουδούνι.

Απάντηση Farmakopoioi: Το φαρμακείο που αναφέρει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος στην οδό Μαραθώνος 77 εφημερεύει ΣΗΜΕΡΑ και όχι χθες όπως λανθασμένα καταγγέλθηκε. Και μάλιστα ως τις 8 το βράδυ χωρίς διανυκτέρευση. 
Προφανώς δεν έψαξε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος σωστά τις καρτέλες. Καλό είναι πριν κατηγορήσει κάποιος να είναι βέβαιος για τα λεγόμενά του, ειδικά όταν έχει δημόσιο λόγο και επηρεάζει την κοινή γνώμη. Για του λόγου το αληθές:



Ακούστε το ηχητικό από την πρωινή εκπομπή του Σαββάτου: