Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παρατείνεται ως την Παρασκευή το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Παρατείνεται έως και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου, το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οι δωρεάν μετακινήσεις του επιβατικού κοινού αφορούν μόνο τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα  της Αθήνας και συγκεκριμένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.






Σημειώνεται, ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού προβλέπεται ήδη από το νόμο 4331/2015, ενώ η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική υπουργική απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού με όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.  



Την ίδια στιγμή, η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά το «τέλος εξυπηρέτησης» που ανέρχεται σε 20 ευρώ και πληρώνουν όλοι οι επιβάτες που αγοράζουν τα εισιτήριά τους με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια. Η αναστολή της πληρωμής των 20 ευρώ ισχύει μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.



Σημειώνεται, ότι τα εισιτήρια που εκδίδονται με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω των sites www.aegeanair.com και www.olympicair.com δεν επιβαρύνονται με τέλος εξυπηρέτησης, ενώ για κάθε αγορά εισιτηρίου μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean συνεχίζει να υπάρχει η επιβάρυνση των 20 ευρώ.

tanea.gr