Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Νέα παραδείγματα ραγδαίας αύξησης τιμών ΜΥΣΥΦΑ - Αυτό τον ανταγωνισμό θέλουν;

Τις τελευταίες μέρες ως φαρμακοποιοί γίναμε γνώστες πολιτικών διαφόρων εταιρειών που άλλες με το πρόσχημα εκ νέου αλλαγής συσκευασίας, μεγαλύτερης περιεκτικότητας στη νέα συσκευασία του φαρμάκου, άλλες με την αφαίρεση του καφέ κουπονιού, επιδίωξαν και τα κατάφεραν απελευθέρωση της τιμής, φυσικά προς τα πάνω.

Δείτε τα παρακάτω δυο παραδείγματα:






NEO ΠΡΟΪΟΝ: VOLTAREN GEL FORTE.

Μετά το νέο... καπάκι που είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της συγκεκριμένης αναλγητικής αλοιφής να ανέβει από τα 4,99€ στα 6,61€, ήρθε πλέον και το λανσάρισμα από την εταιρεία της νέας πιο... δυνατής αλοιφής περιεκτικότητας 2% (από 1% που ήταν ως τώρα) να εκτοξεύσει την λιανική τιμή στα 9,85€!



ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ: REFRESH COL.

Πολλοί θα είχατε αναρωτηθεί γιατί υπήρχε έλλειψη στο συγκεκριμένο σκεύασμα το τελευταίο διάστημα. Το γιατί το μάθαμε τις τελευταίες μέρες. Το καφέ κουπόνι - σήμα κατατεθέν για μη αποζημιούμενο φάρμακο από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης - αφαιρέθηκε τελείως και πλέον το προϊόν επανακυκλοφορεί χωρίς κουπόνι, με υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 13% (από 6,5% που ήταν ως τώρα) και φυσικά νέα τιμή πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη με προοπτική να ανέβει ακόμα περισσότερο αφού πλέον δεν υπόκειται σε κρατική διατίμηση.

Οι αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ποιον πραγματικά ωφελούν αυτές οι αλλαγές και ποιον θα ωφελήσουν ακόμα περισσότερο αν απελευθερωθεί το κανάλι διανομής και φύγουν αυτά τα φάρμακα από την αποκλειστική πώληση μέσω φαρμακείων.

Καλούμε τους φαρμακοποιούς στους οποίους πέφτουν στην αντίληψή τους παρόμοιες περιπτώσεις, να ενημερώνουν την συντακτική μας ομάδα.


Farmakopoioi