Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νέα αναφορά Βαρουφάκη για φαρμακεία στο BROOKINGS: «Δεν καταλαβαίνω την εμμονή εναντίον τους» (video)

«Υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες στις μεταρρυθμίσεις πριν φτάσουμε στην αγορά προϊόντων και ειδικότερα σε επαγγέλματα όπως τα φαρμακεία για τα οποία δεν καταλαβαίνω την εμμονή που υπάρχει εναντίον τους»...

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης στο... άνδρο του καπιταλισμού, σε ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Η προκατάληψη εναντίον των φαρμακείων θα ήταν απλά γραφική αν δεν ήταν τόσο τραγική. Η τριλογία της αμαρτίας στη χώρα μας είναι οι προμήθειες (μίζες), η γραφειοκρατία και τα ΜΜΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση:

«...μια αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς κουρέματα που (θα καταλήξει σε αμοιβαία βελτίωση αξίας και για τους δανειστές), την ίδια στιγμή που θα...


... επιτεθούμε σε κύρια αίτια του προβλήματος, στην "τριλογία της αμαρτίας" στην Ελλάδα τα οποία είναι οι προμήθειες (σσ. προφανώς εννοεί τις μίζες σε αυτές), η γραφειοκρατία και οι τόσο στενές σχέσεις του πολιτικού συστήματος με την ολιγαρχία και τα ΜΜΕ τα οποία παίζουν τοξικό ρόλο εδώ και πολύ καιρό στην Ελληνική κοινωνία. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον παραγωγικό τομέα, στις αγορές προϊόντων και αγαθών, στα σούπερ μάρκετ, και τότε (αφού λυθούν τα σοβαρά!!) μπορούμε να πάμε και στα φαρμακεία αν είναι αναγκείο [γελά ειρωνικά], αν και αυτή η προκατάληψη εναντίον των φαρμακείων, πριν επιλύσουμε όλες τις βασικές ιστορικά αιτίες της οπισθοδρόμησης στην Ελλάδα, θα ήταν απλά γραφική αν δεν ήταν εντελώς τραγική! Αυτά λοιπόν είναι θέματα στα οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας σε ένα απόγευμα. Η ανακοίνωση μιας τέτοιας συμφωνίας θα ξεκινούσε ένα κύμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα που μια και οι αξίες είναι υποτιμημένες η Ελλάδα θα γινόταν αυτόματα πεδίο επενδύσεων»

Δείτε το βίντεο: