Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σοφιανόπουλος για Πορτοσάλτε: «Αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι»

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του ΠΦΣ - ο οποίος ΠΦΣ δεν αφήνει καμιά επίθεση πλέον κατά του κλάδου μας αναπάντητη - στη νέα επίθεση του δημοσιογράφου κ. Πορτοσάλτε προς τα φαρμακεία της γειτονιάς, ο οποίος πλέον σε καθημερινή βάση έχει αναλάβει την κατασυκοφάντιση ενός ολόκληρου κλάδου (ή μάλλον του 90% του κλάδου που αποτελείται από μικρομεσαία φαρμακεία).

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Σοφιανόπουλου:

Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Πορτοσάλτε (πιο νεοφιλελεύθερος καίγεσαι), εκμεταλλευόμενος τη δημοσιότητα που του δίνει η εκπομπή σε έναν μεγάλης εμβέλειας ραδιοφωνικό σταθμό (μνημονιακότερος καίγεσαι), ανέλαβε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της μικρής γνωστής ομάδας των διευρυμένων φαρμακοποιών. 

Ο κ. Πορτοσάλτε (μνημονιακότερος καίγεσαι), πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών προς τον υπουργό υγείας και τον πρόεδρο του ΠΦΣ, εν μέσω συναισθηματικής φόρτισης (chic!!), εξέφρασε την αμέριστη αγωνία του για την αύξηση της ανεργίας στο χώρο των υπαλλήλων φαρμακείων. 

Ο κ. Πορτοσάλτε (μνημονιακότερος καίγεσαι) άφησε να εννοηθεί ότι...


... η κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν από καμιά διακοσαριά φαρμακεία σε όλη τη χώρα, διευρυμένων ‘συναδέλφων’, οι πρόσθετοι υπάλληλοι από τη λειτουργία του μνημονιακού ωραρίου στα φαρμακεία αυτά.

Ο κ. Πορτοσάλτε όμως (πιο νεοφιλελεύθερος καίγεσαι) δεν αναφέρει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Ξεχνά ας πούμε το πόσοι υπάλληλοι δούλευαν στα 12.000 φαρμακεία της χώρας έως το 2010 και πόσοι εργάζονται σήμερα μετά την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, διότι αυτοί που προσελήφθησαν πλεονασματικά από τους διευρυμένους ‘συναδέλφους’, δεν είναι ούτε το 1% από αυτούς που αναγκαστικά απολύθηκαν από τα υπόλοιπα 11.800 φαρμακεία, λόγω ακριβώς της δημιουργίας του διευρυμένου ωραρίου. 

Ο κ. Πορτοσάλτε ξεχνά επίσης να μας αναφέρει και τους εργασιακούς όρους με τους οποίους εργάζονται στα ‘υπερκαταστήματα’ οι επιπλέον υπάλληλοι αυτοί. 

Ο κ. Πορτοσάλτε (Μερκελικότερος καίγεσαι) δεν εξέφραζε την ίδια αγωνία όταν, εν ονόματι των νέων μέτρων, απολύονταν δεκάδες χιλιάδες από τις επιχειρήσεις, έκλεινε αμέτρητος αριθμός μικρών και μεσαίων καταστημάτων, αποχωρούσαν υποχρεωτικά από την εργασία τους στο δημόσιο δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι και το χειρότερο, αυτοκτονούσαν λόγω οικονομικού αδιεξόδου χιλιάδες συμπολίτες μας και φυσικά, ο κ. Πορτοσάλτε (μνημονιακότερος καίγεσαι) δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αν υπάρχουν διευρυμένα φαρμακεία στο Κερατσίνι ή στη Ν. Χαλκηδόνα π.χ. και για τους λόγους που ακριβώς είναι αδύνατον να υπάρξουν εκεί. 

Ο κ. Πορτοσάλτε (συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των διευρυμένων πλέον) ενδιαφέρεται μόνο για το Σύνταγμα την Κηφισιά και την Εκάλη. Έτσι αντιλαμβάνεται το λαό η υπεύθυνη δημοσιογραφία την οποία ασκεί ο συγκεκριμένος κύριος.

Να τα βλέπει αυτά ο υπουργός υγείας για να αντιλαμβάνεται τι αντιπροσωπεύει ο καθένας. Οι ελάχιστοι διευρυμένοι ‘συνάδελφοι’ εκπροσωπούνται από τον Αλαφούζο, τον Πορτοσάλτε και την Κάτια Μακρή, μόνο τον κ. Κώνστα χάσαμε προς το παρόν. 

Οι χιλιάδες φαρμακοποιοί της χώρας εκπροσωπούνται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Κατά αναλογία ο υπουργός υγείας καλείται να λάβει αποφάσεις πάνω στο παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο σλόγκαν που άρθρωνε το ΚΚΕ τη δεκαετία του 1980: «Με τα μονοπώλια ή με το Λαό». κ. Υπουργέ, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.



Ανδρέας Σοφιανόπουλος,

πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας
αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ.