Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κουρουμπλής στο ygeia360.gr: Θα φθάσω στα άκρα για να ρίξω τις τιμές των ακριβών φαρμάκων!

"Είμαι αποφασισμένος να φθάσω στα άκρα με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να ρίξω τις τιμές στα πολύ ακριβά φάρμακα. Τα ογκολογικά φάρμακα είναι από εκείνα στα οποία έχουν φθάσει στα ύψη, αν και υπάρχει επίσης σπατάλη στον τομέα της διαχείρισής τους". 
Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά αργά το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου στο ygeia360.gr ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο περιθώριο της πολύ ζεστής και όμορφης τελετής την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκαλεί για την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με αποκλειστικό αντικείμενο την διιαχείριση των ογκολογικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και την διευκόλυνση των ογκολογικών ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην φαρμακευτική θεραπείας τους.
 
πηγή: ygeia360
 
Σχόλιο Farmakopoioi: πολλές φορές ο Γ. Δαγρές είχε προειδοποιήσει για το θέμα από το 2013! Δείτε μερικά χαρακτηριστικά άρθρα ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ που είχαν βάλει το θέμα στις σωστές του βάσεις αλλά ουδέποτε εισακούσθηκαν.