Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ για την πληρωμή Νοεμβρίου

Αθήνα, 26/2/2015

Η πληρωμή των φαρμακείων του μηνός Φεβρουαρίου (συνταγές Νοεμβρίου 2014), αποδείχθηκε εξαιρετική δύσκολη στην υλοποίηση της.

Μέχρι χθες θεωρείτο αδύνατον να πληρωθούμε στις 27 Φεβρουαρίου και κάποιοι είχαν ... ήδη αρχίσει να διαδίδουν αυτή την πιθανότητα ως οριστική. Και δεν είχαν απολύτως άδικο!

Αφενός μεν γιατί ο Φεβρουάριος έχει λιγότερες ημέρες, αφετέρου δε,


...στην παρούσα χρονική στιγμή, απουσίαζαν υπάλληλοι των οποίων η συνδρομή είναι καθοριστική για την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.

Με πολύ προσπάθεια και επιμονή για το ακατόρθωτο, επετεύχθη να ανατραπεί η προδιαγεγραμμένη πορεία η οποία δεν ήταν άλλη από αυτήν της καθυστέρησης και τελικά καταφέραμε η πληρωμή των φαρμακείων να πραγματοποιηθεί αύριο.

Σε αυτή τη προσπάθεια συνέβαλαν:

Η κ. Τσατσάκη στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας η παρέμβαση στάθηκε καθοριστική προκειμένου να αποφευχθεί η παρακράτηση valeuer και να μπορέσουν τα φαρμακεία να πληρωθούν χωρίς τις καθυστερήσεις δύο ημερών.

Η κ. Ανδραβιδιώτη Νίκη, υπεύθυνη των πληρωμών μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ, η οποία διεκπεραίωσε την όλη διαδικασία ταχύτατα, παρακάμπτοντας χρονοβόρες τυπικές διαδικασίες (μιας επιπλέον ημέρας).

Οι κ.κ. Κοντός, Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , Μπαρούς, Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, Μουζάκης, προϊστάμενος λογιστηρίου ΕΟΠΥΥ, που χωρίς τις παρεμβάσεις τους στην άμεση έκδοση και αποστολή του σχετικού εντάλματος δεν θα είχαμε πετύχει αυτήν την κατάληξη.

Ο κύριος Αγάλιας Απόστολος και η κυρία Πρινέα Εφη της ΚΜΕΣ..

Το πρόβλημα πλέον εστιάζεται στην επόμενη πληρωμή μας, για την οποία ξεκινά νέος και διαφορετικός όπως πληροφορηθήκαμε γολγοθάς ...

Κωνσταντίνος Λουράντος