Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση του ΓΓ στο υπουργείο Υγείας

Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ακούγεται το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και κυρία Χριστίνα Παπανικολάου.

Για τη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας ακούγονται δύο ονόματα: του νυν αντιπροέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννη Μπασκόζου και του κ. Πέτρου Γιαννουλάτου. Ο δεύτερος, είχε για πολλά χρόνια τη διεύθυνση της Δημόσιας Υγείας και παλαιότερα της Ψυχικής Υγείας.

Το πρωί της Πέμπτης οι δύο απερχόμενοι γενικοί γραμματείς ενημέρωσαν τη...


... νέα ηγεσία του υπουργείου  για τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, ζήτησαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τα χρήματα που υπάρχουν το επόμενο διάστημα μέσω ΕΣΠΑ, τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δη το ΠΕΔΥ (οργανισμοί, προσλήψεις κλπ).

Αναφορικά με το φάρμακο, οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των επιτροπών (θετικής λίστας, τιμών φαρμάκων) και των οργανισμών (ΕΟΦ, ΙΦΕΤ).

Για τον ΕΟΠΥΥ και τον Κανονισμό Παροχών των ασφαλισμένων η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβάλει και την παραίτησή του. Για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ακουστεί το όνομα του γιατρού κ. Οδυσσέα Βουδούρη.