Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μία τελετή παράδοσης - παραλαβής όπως ταιριάζει στο υπουργείο Υγείας!

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα συγκίνησης, προσωπικών φιλοφρονήσεων και ευγένειας, δηλαδή μέσα σε μία ατμόσφαιρα η οποία ταιριάζει ιδιαιτέρως στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου, η τελετή παράδοσης -  παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

Το εγκώμιο του νέου υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή έπλεξε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), τόνισε ότι διακρίνεται για την ευαισθησία του, τον χαρακτήρισε ως έμπειρο και καλό κοινοβουλευτικό και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και όλη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα υπηρετήσει με αυταπάρνηση το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας. 





"Φεύγει ένας πατρίκιος και έρχεται ένας πληβείος"! Με αυτόν τον τρόπο ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πήρε την "σκυτάλη" και υπενθύμισε ότι, παρά τις έντονες κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις του με τον Μάκη Βορίδη στην Βουλή, ουδέποτε υπήρξαν προσωπικές επιθέσεις, παρά μόνον επιχειρηματολογία επί των πολιτικών θέσεων, μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό για επιδίωξη της αξιοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς, στην αξιοποίηση των στελεχών της δημοσίας διοίκησης", υπογράμμισε ότι "η προσπάθεια θα είναι να επικρατήσει η κοινωνική ασφάλεια στον χώρο της Υγείας", ενώ διαβεβαίωσε ότι "δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε φορείς είτε προσωπικό, με τις στοχευμένες και επείγουσες πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβουμε".

"Υπάρχουν απαιτήσεις, όχι προσδοκίες, και θέλουμε να μην μας χαριστεί χρόνος", τόνισε επίσης χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και υπογράμμισε ότι "αποτελεί πατριωτικό καθήκον να προκύψει ουσιαστικό έργο σε μία κοινωνία η οποία σφαδάζει από τη κρίση η οποία πλήττει την χώρα μας". 

"Πρόκειται για μία σημαντική πολιτική αλλαγή και διαπιστώνουμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν απολαμβάνει μόνον κοινωνικής στήριξης, αλλά περιβάλλεται επίσης από εμπιστοσύνη και αισιοδοξία! Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη!". Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "στο σύστημα υπάρχουν συσωρρευμένα προβλήματα, ανεπάρκειες και μεγάλες στρεβλώσεις. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Υγείας. Θα δημιουργήσουμε θεσμούς συμμετοχής, δημοκρατικής λειτουργίας και κοινωνικού ελέγχου. Θα επιδιώξουμε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου, την ισονομία και την δημοκρατία". 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι "θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, με την στήριξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των κινημάτων αλληλεγγύης, των κοινωνικών ιατρείων και των κοινωνικών φαρμακείων. Επιθυμούμε τον καθημερινό έλεγχο". 

Για πρώτη φορά στην ιστορία τέτοιων τελετών στο υπουργείο Υγείας, εκπρόσωπος των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας έλαβε τον λόγο και, απευθυνόμενος από γραπτό κείμενο στον Ανδρέα Ξανθό, ζήτησε "την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της αξιοκρατίας", ενώ υπογράμμισε ότι "όσο θα είστε με τους εργαζόμενους και το λαό, θα είμαστε μαζί σας". 

Bασίλης Βενιζέλος
www.ygeia360.gr