Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Περίεργη παρακράτηση ποσού από την Τράπεζα Πειραιώς προς φαρμακεία

Ως συντακτική ομάδα έχουμε γίνει δέκτες αρκετών καταγγελιών για κάποιες «περίεργες» χρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς προς φαρμακεία. Συγκεκριμένα στο κλείσιμο του έτους και με ημερομηνία 31/12/2014 κρατήθηκε σε λογαριασμούς φαρμακοποιών το ποσό των 30€ με την αιτιολογία «τέλος παρακράτησης μη τοκοφόρων λογαριασμών». 

Πολλοί συνάδελφοι ήρθαν σε επικοινωνία με τα υποκαταστήματα των τραπεζών με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να...


... επιστραφεί στους κατόχους και ως δικαιολογία από την τράπεζα να υποστηριχθεί το επιχείρημα πως επρόκειτο για «λάθος».

Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2009 με τον συνάδελφο και αντιπρόεδρο του ΠΦΣ Γιάννη Δαγρέ να μην αφήνει την υπόθεση στα λόγια και να προχωρά ένα βήμα παραπέρα καταγγέλοντας εγγράφως την συγκεκριμένη τράπεζα. Τότε είχε δικαιωθεί.

Η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλεγεί από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς ως η κύρια τράπεζά τους, εκεί πληρώνονταν όλοι οι λογαριασμοί ΟΠΑΔ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εξακολουθεί να πληρώνεται από εκεί τις συνταγές ΕΟΠΥΥ. Οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί θεωρούμε ως εκ τούτου τουλάχιστον άδικη οποιαδήποτε χρέωση απορρέει απο μια κατά τα άλλα αγαστή συνεργασία.

Παρακάτω παραθέτουμε τις καταγγελίες του κ. Δαγρέ, που είχαν ως αποτέλεσμα ναι μεν να παρθεί πίσω η άδικη παρακράτηση, να γίνει όμως εκ νέου χρέωση τις επόμενες χρονιές...

Παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε κάτι νεότερο...