Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πόρισμα – κόλαφος για το ΤΣΑΥ σύμφωνα με αποκλειστική είδηση από ygeia360.gr

Αναδημοσίευση από το πάντα έγκυρο ygeia360.gr :

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Οικονομική Αστυνομία διαβιβάζεται το πόρισμα – φωτιά γα την ευρύτερη λειτουργία και διαχείριση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, μετά τον έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ, του ΣΕΥΥΠ και του υπ. Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αφού έλαβε υπόψη την Έκθεση Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στο Ε.Τ.Α.Α (πρώην ΤΣΑΥ) από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ο ΙΣΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα μέσα ή έξω από τα γραφεία του ΤΣΑΥ τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Από το πόρισμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι...



... το ΤΣΑΥ λειτουργούσε χωρίς να ακολουθεί τις προβλέπομενες λογιστικές διαδικασίες, ενώ για την αντιμετώπιση του έλλειμματος προτείνεται σε αναλογιστική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών τρομακτικές αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές.

Στο πόρισμα αναφέρονται μεταξύ άλλων :

--Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, αναδρομική υπογραφή συμβάσεων

--Δεν συντάσσονται ισολογισμοί και υπάρχει μόνο ο ισολογισμός για το έτος 2001,
--Τα οικονομικά στοιχεία εξάγονται εξωλογιστικά λόγω έλλειψης λογιστικών εγγράφων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βεβαιωθεί με ακρίβεια το πραγματικό ύψος των εσόδων και των εξόδων

--Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σε σύντομο διάστημα σε σχέση με τις συντάξεις γήρατος από 1-3 μήνες, με περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν μέσα στον ίδιο μήνα ή και την ίδια μέρα, ενώ η χρονική καθυστέρηση για την έκδοση συτάξεων γήρατος προσεγγίζει σε κάποεις περιπτώσεις τα 2 έτη.

--Οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι που είναι σε εκκρεμότητα είναι περίπου 2000.

--Αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου έδειξε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές κατά 70% και να μειωθούν οι μελλοντικές συντάξεις των «παλιών» ασφαλισμένων κατά 40,9%. Στον κλάδο πρόνοιας οι εισφορές των «παλαιών» θα πρέπει να αυξηθούν κατά 53,65% και οι μελλοντικές παροχές των «απλαιών» ασφαλισμένων κατά 8,16%.

Δείτε αναλυτικά το πόρισμα των Επιθεωρητών για το ΤΣΑΥ στο ygeia360.gr