Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Λευκός καπνός! Απαλλαγή και για φέτος από την φυσική απογραφή για τα φαρμακεία!

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ιστοσελίδα του ΠΦΣ με τον πιο επίσημο τρόπο, τα φαρμακεία απαλλάσσονται και φέτος από την υποχρέωση φυσικής απογραφής των αποθεμάτων τους.

Αυτό βέβαια δεν έγινε με αυτόματο πιλότο. Προηγήθηκε ένα διάστημα 20 ημερών περίπου έντονων διεργασιών και πιέσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών, κατά το οποίο η ηγεσία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατάφερε να πείσει το Υπουργείο για την απαλλαγή. 

Τα φαρμακεία άλλωστε κατατάσσονται στα καταστήματα εκείνα τα οποία...


... δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν και όντως δεν φοροδιαφεύγουν αφού το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεών τους (περίπου 80%) κινείται μέσω ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτών, η διαδικασία της απογραφής είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη έως ακατόρθωτη για τα φαρμακεία, αφού θεωρείται αδύνατον αλλά και φορολογικά άδικο να απογράφονται φάρμακα που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών.

Πηγές του Πανελληνίου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι θετικά ή αρνητικά τα όποια αποτελέσματα, ένα είναι σίγουρο. Τίποτα δε θα πέφτει κάτω χωρίς μάχη, ο κλάδος θα μάχεται και θα διεκδικεί όσα δικαιούται.

Farmakopoioi