Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΙΣ - ΕΟΟ - ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ


Αθήνα 13.11.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, των Προέδρων του Π.Ι.Σ. κ Μιχαήλ Βλασταράκου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιου  Κατσίκη, του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, με τη συμμετοχή  του Προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Αντώνη Σελλιανάκη και του Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ κ. Γεώργιο Βαζίκα.



Κοινή διαπίστωση και των τριών Προέδρων αποτελεί ότι η μέχρι τώρα ασκηθείσα πολιτική αντί να οδηγήσει το Ταμείο σε εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υπηρεσιών του, έχει οδηγήσει σε στραγγαλισμό, σε κακή ποιότητα υπηρεσιών και σε αμφιβολία για την παραπέρα βιωσιμότητά του.

Στην σύσκεψη έγινε αναφορά σε όλα τα θέματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας όπως την «απώλεια» ομολόγου ύψους  91,4 ευρώ, την αδυναμία είσπραξης εισφορών ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, την ανυπαρξία από το 2002 ισολογισμών και απολογισμών, την υπέρογκη δαπάνη για το μηχανογραφικό σύστημα που δεν λειτουργεί αλλά και στο πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , που καταγράφει την απογύμνωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ.

Οι πρόεδροι εξέφρασαν την  αντίθεσή τους στην ένταξη του Ταμείου  στον ΟΑΕΕ, και ζητούν να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας  για τακτοποίηση του θέματος των μονοσυνταξιούχων Υγειονομικών,  ώστε να εξαιρεθεί των περικοπών το επιπλέον ποσό της προσαύξησης του 50% της κυρίας σύνταξης.

Οι πρωτοβουλίες όσον αφορά το Ταμείο θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα τόσο και με συσκέψεις  με τους άλλους φορείς, (Ταμείο Νομικών, Ταμείο Μηχανικών, κ.λπ).) που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ, όσο και με τους εκπροσώπους της Πολιτείας (Κυβέρνηση, Κόμματα και Φορείς).


Για τον ΠΙΣ             Για την ΕΟΟ                   Για τον ΠΦΣ
Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ      ΑΘ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ       ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Πρόεδρος ΔΣ        Πρόεδρος ΔΣ           Πρόεδρος ΔΣ