Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Γνωστό φιλοκυβερνητικό φαρμακευτικό site της συμπρωτεύουσας, ανέμειξε το όνομά μου σε ‘’αποκλειστικές’’ δήθεν πληροφορίες του. Επί των αναγραφομένων, συνοπτικά αναφέρω τα εξής:



1. Ο σχετικός νόμος περί κουρέματος χρεών ασφαλιστικών ταμείων έως το Σεπτέμβριο του 2011, προέβλεπε και συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις στην αποπληρωμή τους. Αυτές καταπατήθηκαν βάναυσα πολλάκις, χωρίς η συντακτική ομάδα του ιστολογίου να πάρει ποτέ θέση επ’ αυτού.



2. Ας ψάξει αποκλειστικές πληροφορίες, η συντακτική ομάδα, για το πώς έγινε η πληρωμή ΟΓΑ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2011, ποιοι συμφώνησαν να γίνει έτσι όπως έγινε και ποιοι επιβαρύνθηκαν από τις αποφάσεις που πάρθηκαν τότε.




3. Η τοποθέτησή μου στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., έγινε επί οικονομικών δεδομένων που παρουσίασαν μέλη της ΑΕΣΠ. Ας μάθουν λοιπόν πρώτα τι ποιεί η δεξιά τους και μετά ας ασχοληθούν με την αριστερά τους.

4. Διακρίνοντας υψηλό αγωνιστικό φρόνιμα, στη συντακτική ομάδα του συγκεκριμένου ιστολογίου, αλλά και στην κεντρική της καθοδήγηση από πρώην υψηλόβαθμα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., αναμένω άμεσα συνέπεια λόγων και έργων. Τα χρήματα δηλαδή που πληρώθηκαν τα μέλη του συλλόγου τους και οι ίδιοι για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 και που αφορούν πολλά ασφαλιστικά ταμεία, να τα επιστρέψουν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας άμεσα το 3,5% κούρεμα που κατά τα λεγόμενα τους παράνομα τέθηκε επί των τιμολογίων. Αναμένω επίσης ο καθοδηγητής τους να αναιρέσει την υπογραφή του από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του νόμου 105 που έκανε, αποδεχόμενος ένα παράνομο κούρεμα. Δηλώνω δε υπεύθυνα, ως πρόεδρος του συλλόγου με τα μακράν μικρότερα χρέη από όλους τους συλλόγους της χώρας, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και το 2011 και το 2012, ότι στο μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο και για το μοναδικό μήνα που είχα οφειλή (ΤΑΠΟΤΕ Δεκέμβριος 2011) από το τελευταίο τρίμηνο του 2011, καλώς έγινε η όποια διαπραγμάτευση προκειμένου να πληρωθούν σύντομα οι συνάδελφοι τα όποια χρέη τους και πάνω σε αυτή τη θέση θα είμαι συνεπής και για τα υπόλοιπα ελάχιστα αιτούμενα που έχει ο σύλλογός μου για το 2012.

5. Μετά την ανακάλυψη της παγκόσμιας πατέντας από μεριάς έμπειρων πρώην διοικητικών μελών του Π.Φ.Σ., περί απλής παράδοσης ταμείου από ταμία σε ταμία μέσω ορκωτών λογιστών !!! είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω στους νεόκοπους συντάκτες του site, ότι η απλή παράδοση και η χρήση, είναι δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Και επειδή οι νεόκοποι συγγραφείς προσπαθούν να καθαγιάσουν κάποιους με το ζόρι, παίζοντας ένα ύπουλο παιχνίδι που στρέφεται κατά του νυν προέδρου του Π.Φ.Σ., ελπίζω ότι ο νέος πρόεδρος του Π.Φ.Σ. θα κάνει πράξη το αίτημα που κατατέθηκε επίσημα στο Δ.Σ. από τις παρατάξεις: Εναπομείναντες της Πελοποννήσου, Συνεργασία και Πανεπιστημονική και να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη και σε βάθος έλεγχο ΧΡΗΣΗΣ, τουλάχιστον τριετίας, μέσω ορκωτών λογιστών για το ταμείο του Π.Φ.Σ., καθώς και για τις Α.Ε. που του ανήκουν.


6. Επειδή η δήθεν αποκλειστική πληροφόρηση εμπεριέχει σαφή σπέρματα σπέκουλας, και αποκόπτοντας μια φράση από το σύνολο της συζήτησης, όπως ακριβώς έκανε η ιστοσελίδα στη δική μου περίπτωση, καταλήγεις σε πλήρη διαστρέβλωση θέσης, ελπίζω ο νέος πρόεδρος του Π.Φ.Σ. να εφαρμόσει πλήρη διαφάνεια στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Με δεδομένη την ύπαρξη της απαραίτητης υποδομής, να προχωρήσει άμεσα σε ζωντανές απευθείας μεταδόσεις για όλους τους συναδέλφους της χώρας, όλων των συνεδριάσεων του Δ..Σ. του Π.Φ.Σ., εκτός φυσικά από εκείνες που άπτονται προσωπικών δεδομένων.



Κλείνοντας, υπενθυμίζω πως με τη λογική και την πολιτική κάποιων που στηρίζει το συγκεκριμένο ιστολόγιο, μεγάλη μερίδα συναδέλφων όλης της χώρας έφτασε στο σημείο να μην έχει να αγοράσει, ούτε κουλούρια Θεσσαλονίκης.



Ανδρέας Σοφιανόπουλος,
Αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ.