Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα παράδοσης φαρμάκων στο σπίτι (!!!???) ετοιμάζει ο Μ. Βορίδης

Με μια αμφίσημη πληροφορία που μόνο άσχημα προμαντέματα μας γεννά, έχουμε νέο χτύπημα μετά το περσινό με τα ΕΛΤΑ. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι συνήθως έχουμε ένα δοκιμαστικό χτύπημα πριν έρθει η απόφαση, κάποια τα αποφεύγουμε για λίγο αλλά τελικά όλα έρχονται κι ελάχιστα γίνονται σωστά κι οργανωμένα ή έχοπυν θετικό αντίκτυπο για το Ελληνικό Φαρμακείο!

Δείτε το άρθρο με τη συνέντευξη του Υπουργού και θα παρακολουθούμε το θέμα:




Βορίδης: Άμεσα να έρθει, το θέμα της εκλογής Προέδρου



«Έχουμε ήδη προσλάβει από όσους είχαμε εξαγγείλει τον Ιούνιο 400 γιατρούς. Είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 400 ακόμη και αυτοί είναι δευτεροβάθμια υγεία, δηλαδή στα νοσοκομεία. Έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ για 200 διασώστες – όσους χρειάζονται για να λειτουργήσουν π.χ. τα ασθενοφόρα – και έχουμε πει ότι θα πάρουμε ακόμα 700-800 νοσηλευτές, με διαδικασία ΑΣΕΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Παράλληλα ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM τόνισε πως θα υπάρξουν καινοτομίες στον χώρο της υγείας κάνοντας λόγο για  ένα πρόγραμμα με το οποίο θα παραδίδονται τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς

Σχετικά με την διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε πως: «Είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να δει κάποιος ποιες είναι οι δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να συνθέσουν αυτήν την πλειοψηφία. Υπάρχουν ορισμένοι που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή ΠτΔ. Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός – παρότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος – μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας πρόεδρος της κεντροαριστεράς.»

paraskinio.gr