Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΕΤΕΣΤΑ: Πρωτοβουλία του ΠΦΣ για συλλογή στατιστικών δεδομένων φαρμακείων


Όπως είχαμε προαναγγείλει, η ΕΤΕΣΤΑ Μονοπρόσωπη ΑΕ του ΠΦΣ, η οποία συστάθηκε με σκοπό την συλλογή, επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση των δεδομένων φαρμακείου, είναι έτοιμη να ξεκινήσει με την δική σας συμμετοχή και προς δικό σας όφελος τις δραστηριότητες της.

Στην πιο γκρίζα οικονομικά επαγγελματική συγκυρία η ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναπλήρωσης μέρους του χαμένου μέρους του εισοδήματος των φαρμακοποιών, επειδή τα...



... δεδομένα όλων των ειδών που παράγονται με κάθε σκανάρισμα στο φαρμακείο ανήκουν στον φαρμακοποιό και η αξία τους πρέπει να επιστρέφει σε αυτόν.

Τα δεδομένα είναι από την στιγμή της σάρωσης ΑΝΩΝΥΜΑ και απολύτως διασφαλισμένα.

Η επεξεργασία τους γίνεται σε μεγάλους αριθμούς υποκειμένων και όχι ανά φαρμακείο και με τον συνυπολογισμό πολλών παραγόντων.

Η ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ ολοκλήρωσε τα συμφωνητικά σύμπραξης με την Εταιρεία PIH - στην οποία συμμετέχει και η ίδια - που αναλαμβάνει το τεχνικό μέρος και σας καλεί όλους να δηλώσετε συμμετοχή υπογράφοντας την σύμβαση που σας αποστέλλεται εφόσον το επιθυμείτε.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ: www.etesta.gr
Επικοινωνήστε με την ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ: etesta@pfs.gr
Τηλέφωνα: 210 3450753, 210 3450581, FAX: 210 3459324

Η ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο η ίδια και να αναδείξει τον ΠΦΣ στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την Ελληνική όσο και με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που προστατεύει τον υγιή ανταγωνισμό, αποκλειστικότητες και μοναδικότητες δεν υπάρχουν.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και εκείνοι οι φαρμακοποιοί που έχουν υπογράψει συμφωνητικό παρόμοιας μορφής με αυτό που προτείνεται από την ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ, μπορούν άνετα εφόσον το επιθυμούν να συμφωνήσουν και με την πρόταση της ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ.

Το ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Κούβαρης         Δημήτρης Καραγεωργίου        Γιάννης Μακρυγιάννης