Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ώρα της κρίσης για Ελλάδα απέναντι στην Ιαπωνία

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00 ώρα Ελλάδας). 


Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.




           «Χειρόφρενο» στους Ιάπωνες
Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.


Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».

Η Ελλάδα αναμένεται να αγωνιστεί με τους, Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Φετφατζίδη, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ, Σαμαρά, Μήτρογλου και η Ιαπωνία με τους, Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι και Οκούμπο.
         «Ελέφαντες» εναντίον «καφετέρος»
Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ακτή Ελεφαντοστού (19:00) στο Εθνικό στάδιο της Μπραζίλια. 
Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα και όποια κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, γίνεται το φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου, ενώ με βάση την εικόνα που έδειξαν στην πρεμιέρα, αναμένεται αμφίρροπο παιχνίδι. 
www.naftemporiki.gr