Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μπαράζ αντεγκλήσεων με αφορμή τα Πειθαρχικά Συμβούλια (όλο το ιστορικό ανακοινώσεων)

Όπως φαίνεται το θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων ταλανίζει αρκετά την φαρμακευτική κοινότητα και γίνεται αντικείμενο έντονης διαμάχης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων ενόψει μάλιστα και των εκλογών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Αφορμή στάθηκε ο νέος νόμος του Υπουργείου Υγείας (διαβάστε εδώ). Ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση από τον ΠΦΣ (διαβάστε εδώ). Έπειτα είχαμε απάντηση του ΦΣΑ ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση - όπως υποστήριξε - των πειθαρχικών συμβουλίων.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, ο οποίος μάλιστα απάντησε ως προεδρεύων της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΕΣΠ λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι οι κκ. Λουράντος-Σοφιανόπουλος κούρασαν τους πάντες». Νωρίτερα είχε απαντήσει και η τωρινή αντιπολίτευση στον ΠΦΣ για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών.
Συνέχεια στο μπαράζ ανακοινώσεων έδωσαν πριν από λίγο τόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας όσο και ο αντίστοιχος της Αττικής δια των προέδρων τους. Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις τους:




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΣ ΑΧΑΪΑΣ:


«Απάντηση στον αρχηγό της ΑΕΣΠ, περί Πειθαρχικών Συμβουλίων.»

Κύριε πρόεδρε,

Επί της απαντήσεώς σας θα επιμείνουμε αναφέροντας τα εξής:


Η αξία των νόμων δεν κρίνεται με βάση τη χρονολογία ψήφισής τους. Αν νομίζετε ότι το κριτήριο της παλαιότητας αποτελεί λόγο τροποποίησης ενός νόμου, επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά τη σύμπλευση σας με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος το ίδιο ακριβώς επιχείρημα χρησιμοποίησε για τις τροποποιήσεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου. Οι μετέχοντες στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου, διαθέτουν πτυχίο νομικής, ενώ υπάρχει και η γνωστή νοοτροπία των ιατρών ως πολυεπιστημόνων, η οποία όμως δεν υπάρχει στους φαρμακοποιούς. Όσο για την ομοφωνία περί της αποφάσεως του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., στην οποία αναφέρεστε, έχετε διαψευστεί προσφάτως από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ..

Συνεπώς, με θλίψη παρατηρούμε πως τελικά το πρόσφατο νομοσχέδιο που καταργεί τα Πειθαρχικά Συμβούλια έγινε μετά από πρωτοβουλία σας ως απερχόμενου προέδρου και με τη βούλα απερχόμενου υπουργού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φαρμακευτικού κόσμου.
Δεν εκπλήσσει κανέναν ο τρόπος με τον οποίο ασκείτε εξουσία, το υπαγορεύει άλλωστε και η πολιτική σας τοποθέτηση. Θλίψη μόνο προκαλεί, όπως τονίσαμε και πριν, η κατρακύλα των δημοκρατικών διαδικασιών που καταργούνται από εσάς και το προεδρείο σας και μεγαλύτερη ακόμα θλίψη διότι εμείς αποστέλλουμε έγγραφο στο πανελλήνιο όργανο όλων των φαρμακοποιών και μας απαντά αρχηγός παράταξης και μέσω ιδιωτικού ιστότοπου και όχι με την αρμόζουσα διασυλλογική οδό.

Κύριε Θεοδοσιάδη,

Μπορεί να έχετε δίκιο πως έχουμε κουράσει, σεις όμως τα έχετε διαλύσει όλα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι φαρμακοποιοί.

Με τιμή
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ


Ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και απάντηση από πλευράς ΦΣΑ:


Κύριε πρόεδρε του Π.Φ.Σ. όπως γνωρίζετε σε επίσημα έγγραφα πρωτοβάθμιων φαρμακευτικών συλλόγων, οφείλετε να απαντάτε με επίσημα έγγραφα του δευτεροβαθμίου οργάνου και όχι μέσω της παράταξής σας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι με την κίνησή σας αυτή προσπαθείτε να συμβάλλετε στην τορπίληση του προεκλογικού κλίματος, αλλά δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην έντασή του και στις παραπλανητικές κινήσεις που έχουν ως σκοπό τον αποπροσανατολισμο του κλάδου από τα προβλήματά του.

Η προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου Φ.Σ.Α. ως απάντηση σε έγγραφο που σας απέστειλε ο σύλλογος υπογεγραμμένο και από τον Γραμματέα του και με την σύμφωνη γνώμη όλου του Δ.Σ. στο προχθεσινό συμβούλιο, αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία, το μεγάλο άγχος που σας διακατέχει στη σκέψη και μόνο της απώλειας της θέσης σας στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Σε κάθε περίπτωση σεβόμενοι την θέση του Προέδρου του Π.Φ.Σ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση που προσπαθείτε να μας σύρετε και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ απάντηση σε ΟΛΑ τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και όχι αοριστολογίες.


Για τον ΦΣΑ
Κώστας Λουράντος