Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Ν/Μ

Συνάδελφοι, με έκπληξη διαβάσαμε σε σαιτ, την ύπαρξη 3 τροπολογιών που αφορούν τον κλάδο, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ν/μ του υπουργείου Υγείας.

Ως μέλη του ΔΣ ΠΦΣ δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την ύπαρξη καν του ν/μ, πόσο μάλλον για τα άρθρα που περιέχει. Με μεγαλύτερη έκπληξη διαβάσαμε όμως την ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣ για τα πειθαρχικά κλπ ότι όλα αυτά «ήταν αποφάσεις του ΔΣ».

Πως έχει το θέμα:


πριν από αρκετούς μήνες, το 2013, έγινε μια γενική συζήτηση στο ΔΣ για τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά που δεν λειτουργούν «γιατί δεν πάνε σε πολλές περιπτώσεις οι δικαστές». Ακολούθησε μια γενική για το θέμα συζήτηση με 2 άξονες. 
  • Να γίνουν λιγότερα τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά, σε επίπεδο περιφέρειας για τους μικρούς ΦΣ και να βρεθούν κίνητρα για τους δικαστές, η παρουσία των οποίων ήταν και είναι "εκ των ων ουκ άνευ". Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και ανέλαβε η νομική υπηρεσία να κάνει ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει όσα ειπώθηκαν.
  • Το ίδιο έγινε και για τις νέες άδειες. 
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν δεκάδες ΔΣ και 3 ΓΣ του ΠΦΣ και ουδέποτε ξαναήρθε το θέμα. Ούτε μας δόθηκε ποτέ η άποψη των νομικών μας. Ούτε πολύ περισσότερο κάποια αλληλογραφία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, στο οποίο απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα σήμερα, προωθήθηκαν τα θέματα, όπως διαβάζουμε στη χθεσινή ενημέρωση του προέδρου του ΔΣ.

Αυτή η εν κρυπτό τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ, είναι χρόνιο πρόβλημα του κλάδου. Έγινε μάλλον γιατί η κατάργηση των δικαστών δεν ήταν άποψη του ΔΣ, το αντίθετο ήταν -για απόφαση δεν το συζητάμε καν- και γιατί πιθανά να έχουν ζητηθεί και άλλες φωτο-τροπολογίες από το υπουργείο.

Συνάδελφοι,

Έχουμε βαρεθεί να καταγγέλλουμε μόνοι μας, χρόνια τώρα, αυτές τις μεθοδεύσεις και ελπίζουμε στις εκλογές να δοθεί τέρμα σε αυτό το καθεστώς διοίκησης, ανομίας και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων.

Και κάτι τελευταίο. Ο πρόεδρος δεν ήταν που έλεγε ότι δεν ξαναπάει στον κ. Γεωργιάδη και δεν θέλει να έχει καμία σχέση; Τελικά όλα τα θαύματα κρατάνε μόνο 3 ημέρες. 

Για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 

Αγαθόπουλος Δημήτρης ΔΣ ΠΦΣ
Αναστασάκης Γιώργος ΔΣ ΠΦΣ
Παπαδόπουλος Γιάννης ΔΣ ΠΦΣ