Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παραλύει ο χώρος της Υγείας λόγω της γενικής απεργίας

«Παραλύει» την Τετάρτη ο χώρος της υγείας, ημέρα γενικής απεργίας ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Έτσι, με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

 Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.




 Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας».


 Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».
 Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

πηγη healthview.gr