Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Α.Σοφιανόπουλος: "Ο ΤΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΑΓΟΣ"

Παρότι οι μέρες του Πάσχα προσφέρονται για περισυλλογή, κάποιοι παραμένουν σταθεροί στις αξίες της προκλητικής και ανούσιας αντιπαράθεσης. Ο ρόλος ενός εκπροσώπου των φαρμακοποιών και μάλιστα στα ανώτατα αξιώματα, έχει ως ελάχιστο προαπαιτούμενο την λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Η παράθεση σειράς εγγράφων, ως αποδεικτικό στοιχείο συνδικαλιστικής παρέμβασης αποτελεί την καλύτερη απόδειξη γραφειοκρατικής, αλλά και κομματικής αγκύλωσης. Οι επισκέψεις στο κτίριο της Κηφισίας και της Πειραιώς, είναι απαραίτητο να απέχουν πολύ από την απόκτηση εμπειρίας ξεναγού των συγκεκριμένων χώρων. 


Αν οι μόνες μας επιτυχίες παραμένουν η ανταλλαγή εγγράφων, τότε πράγματι τα λαστιχάκια και οι συνδετήρες, τα πιστωτικά τιμολόγια πριν ενημερωθούμε για το ποσό που θα μας πληρώσουν, η μεγαλοφυής εφαρμογή του e-ΔΑΠΥ, τα χωριστά τιμολόγια φαρμάκων-εμβολίων, που μάλλον θα ξαναγίνουν ενιαία, τα ατελείωτα ταξίδια των τιμολογίων από την Αθήνα στην Περιφέρεια και τούμπαλιν, αλλά το κυριότερο, οι επανειλημμένες ‘’πληρωμές’’ των παλαιών χρεών ώστε οι περισσότεροι από εμάς να έχουν πειστεί πως πράγματι δεν υπάρχουν πλέον χρέη, αλλά και οι επανειλημμένες κρατήσεις δήθεν οφειλών ώστε πολλοί από εμάς να έχουν πλήρως πια πειστεί ότι δεν έχουν μέλλον, αποτελούν επιτεύγματα τέτοιας εμβελείας που ούτε ο ελαιώνας της Γεσθημανής (μέρες που είναι) δεν αρκεί να ‘’κουνηθεί’’ για να τα καλύψει.

Έτσι οι παλαιοί ταγοί ξεπερνούν τους ουραγούς και καταλήγουν ξεναγοί.

Αφήνοντας τις παραβολές, ας μπούμε στην ουσία με λόγια σταράτα. 2 Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχουν διεξαχθεί το Α’ τετράμηνο του 2014 και σε καμία από αυτές δεν αφήσατε ούτε υπόνοια λύσης του ζητήματος που εξακολουθεί να εξαθλιώνει μεγάλη μερίδα συναδέλφων και μόλις ο συνάδελφος της συμμαχίας με απλές ενέργειες, μιας και πιθανά ο ίδιος αφού δεν διαθέτει, ούτε διώροφο ιντερνετικό φαρμακείο, ούτε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων,  αλλά κινούμενος από το πάθος του αδικημένου, κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα, επιστρέψατε μετά από καιρό με την ιδιότητα του συγγραφέα πλέον, στο αποτυχημένο σπορ των ανούσιων δικαιολογιών. Οι φαρμακοποιοί περιμένουν λύσεις και όχι αριθμούς πρωτοκόλλων και στον τομέα αυτό επί 3 χρόνια έχετε αριστεύσει αλλά από την ανάποδη.

Και μία υπενθύμιση, το site του Π.Φ.Σ. δεν μπορεί να αποτελεί διαφημιστικό βήμα ‘’πολιτευτών’’ του κόμματος που νομοθέτησε τη διάλυση του ελληνικού φαρμακείου.

Για την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία


Ανδρέας Σοφιανόπουλος