Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επιστολή Δ. Καραγεωργίου σχετικά με το ψήφισμα της ΓΣ του ΠΦΣ


ΑΠΟ:
Καραγεωργίου Δημήτρης,
Γ.Γ. ΠΦΣ, 23-3-2014,
ΠΡΟΣ:
Όλα τα μέλη ΔΣ ΠΦΣ και
Γκορτσίλα Γιάννη που διηύθηνε τη συζήτηση

Προκειμένου για την υπεράσπιση και αξιοπιστία της ΓΣ του ΠΦΣ παρακαλώ δεχτείτε τα παρακάτω:

Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του κόσμου που λειτουργούν με βάση ένα ελάχιστο δημοκρατικό κανονισμό (η δική μας έχει έναν εξαιρετικά εξελιγμένο κανονισμό) το τέλος της διαδικασίας είναι η ψήφιση ενός ψηφίσματος δηλωτικού των προθέσεων και αποφάσεων του σώματος.
Αυτό το ψήφισμα ανακοινώνεται όπως έχει ψηφιστεί και αποφασιστεί αυτούσιο. Οποιοδήποτε Δελτίο Τύπου ή ερμηνεία ή σχόλιο πάνω στο ψήφισμα έπεται.
Ιδιαιτέρως όταν το Δελτίο Τύπου προέρχεται από το ίδιο όργανο (ΠΦΣ) του οποίου μέρος είναι η Γενική Συνέλευση οφείλει να αποδίδει τις αποφάσεις του ψηφίσματος ακριβώς. Αλλιώς αποτελεί απαξίωση των εργασιών και έντονων συζητήσεων της γενικής Συνέλευσης που είναι το Ανώτερο Βουλόμενο Σώμα του οργάνου.

Προκειμένου για την υπεράσπιση του θεσμού του Γ. Γραμματέα παρατίθενται τα σημεία των αποφάσεων της ΓΣ του ΠΦΣ όπως αυτά έπρεπε πρώτα να ανακοινωθούν και να περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου:


1. Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στο πακέτο μέτρων που προσπαθούν να περάσουν μέσα από την Έκθεση ΟΟΣΑ σαν προϊόντα συμφωνίας Τρόικας-Κυβέρνησης και που αποτελούν την καταστροφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας.
2. Οι φαρμακοποιοί είναι απολύτως αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Φαρμακείων και στην είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων που ανατρέπουν την ιδιοκτησία Φαρμακείου από φαρμακοποιό.
3. Οι φαρμακοποιοί διαφωνούν με τον τρόπο χορήγησης των ΜΥΣΥΦΑ που αποτελεί άλλοθι για να οδηγηθούν εκ του ασφαλούς στα Σούπερ-Μάρκετ με απελευθερωμένη τιμή. Τα φάρμακα αυτά δεν αποζημιώνονται από τα Ασφ. Ταμεία και οφείλουν να έχουν σταθερή λιανική και χονδρική τιμή. Η διατίμησή τους διασφαλίζει ότι είναι τα χαμηλότερης τιμής σε όλη την Ε.Ε.
4. Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι με την απελευθέρωση ωραρίου που δημιουργεί χαοτική κατάσταση σε βάρος των πολιτών. Αντιπροτείνουν ένα ενιαίο ωράριο συνεχούς ροής κατά μέγιστο όριο 48 ωρών εβδομαδιαίως και σύμφωνο με τις Οδηγίες της Ε.Ε. και τις Αποφάσεις του ΔΕΚ.
Το ωράριο πρέπει να είναι ευθύνη του Υπ. Υγείας και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες των διαφόρων περιοχών με ευθύνη των ΦΣ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Υπ. Υγείας.

Η ΓΣ αποφασίζει:

α) Να κηρύξει 24ωρη απεργία πανελλαδικώς την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει άρθρα και προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία όπως αυτά περιγράφονται και προβάλλονται από την Έκθεση ΟΟΣΑ.

β) Να καλέσει όλα τα ΔΣ των ΦΣ της χώρας και όλους τους φαρμακοποιούς, εφ’ όσον τους είναι δυνατόν, σε πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου έξω από τη Βουλή.

γ) Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ και των προεδρείων των ΦΣ να βρίσκεται εντός της Βουλής για προσωπική συζήτηση με τους βουλευτές και τα κόμματα.

δ) Καλεί τα Φαρμακεία της χώρας σαν σημεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με οργανωτική ευθύνη των τοπικών ΦΣ να μετατραπούν σε μορφή εκλογικών κέντρων εναντίον όλων όσων με την ψήφο τους στο επερχόμενο Σ/Ν καταστρέψουν μαζί με τα Φαρμακεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας.

Τα παραπάνω καταθέτω στο ΔΣ του ΠΦΣ και ζητώ να ανακοινωθούν στο site του ΠΦΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Καραγεωργίου
Γ.Γραμματέας ΠΦΣ