Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Aποκάλυψη: Δεν παραλαμβάνουν έκθεση του ΟΟΣΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης! (video)

Μια αποκάλυψη Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, που προκαλεί σάλο: Ψηφίζουν στη Βουλή τα μέτρα του ΟΟΣΑ, την ώρα που δεν παραλαμβάνουν την έκθεση!

Μας παρουσιάστηκε ως εργαλειοθήκη που θα εκσυγχρονίσει την ελληνική οικονομία.

Μετά, ξαφνικά έγινε προαπαιτούμενη της δόσης!

Την Κυριακή ψηφίζεται άρον-άρον από την Ολομέλεια της Βουλής. Και όμως, αυτή την...


... περιβόητη έκθεση ΟΟΣΑ αρνείται να παραλάβει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία στη Βουλή να βρίσκεται, πλέον, στον αέρα!

Η έκθεση ΟΟΣΑ αποτελείται από τρία μέρη. Πληρώσαμε και παραλάβαμε τα δύο πρώτα. Το τρίτο μέρος (που περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα) η αρμόδια επιτροπή παραλαβής του υπουργείου Ανάπτυξης αρνείται μέχρι σήμερα να την παραλάβει. Και πώς να την παραλάβει άλλωστε όταν η ίδια η «έκθεση ΟΟΣΑ» στον πρόλογό της λέει ότι δεν εκφράζει αναγκαστικά τις απόψεις του Οργανισμού! Όταν η ίδια η έκθεση παραδέχεται ότι δεν έχει γίνει μελέτη κοινωνικών επιπτώσεων για όσα προτείνει!

Πώς να υπογράψουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες την επικοινωνιακή φούσκα του υπουργού; Πώς να παραλάβουν κάτι που ομολογεί (το ίδιο) ότι δεν είναι αυτό που μας λένε;

Και ενώ το υπουργείο επίσημα αρνείται να παραλάβει την έκθεση, επειδή η επιτροπή «εξετάζει ακόμη τα κακώς κείμενα της σύμβασης», την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, ρισκάρει ακόμη και την επιβίωσή της, για να περάσουν στο σύνολό τους με τρόπο άκρως εκβιαστικό, όλες οι αλλαγές της αγοράς που θα φέρουν το θάνατο του μικρομεσαίου, και τις οποίες βάφτισαν «μεταρρυθμίσεις ΟΟΣΑ», ενώ δεν είναι.



Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εργασία που παραγγέλθηκε στον ΟΟΣΑ αλλά εκτελέστηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει ότι αφού ο ΟΟΣΑ ανέλαβε το έργο (της σύνταξης της έκθεσης), μετά έδωσε υπεργολαβία στο ΙΟΒΕ, το ίδρυμα από όπου διαλέξαμε υπουργό Οικονομικών, τον Στουρνάρα! Επίσης, πληρώθηκαν και μεμονωμένοι δικηγόροι στην Ελλάδα. Επίσης, υπήρξε συνεργασία και με Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης. Όλοι αυτοί υπαγόρευσαν τις «μεταρρυθμίσεις» που μετά απλά σφράγισε ο ΟΟΣΑ.

Άλλωστε, το δηλώνει ο ίδιος ο Οργανισμός επίσημα στην τρίτη σελίδα του. «Οι απόψεις που εκφράζονται και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εδώ ΔΕΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ».