Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Σύντομα θα λειτουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στη Σητεία

Εντατικές είναι οι προσπάθειες των ιθυνόντων ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει την λειτουργία της από τον επόμενο μήνα η νέα δομή του Δήμου Σητείας με τίτλο «Εθελοντική Ομάδα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» μέσω της οποίας θα λειτουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Σητείας. Μετά την ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας της ίδρυσης της νέας δομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της επιτροπής διαχείρισης της δομής προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω προγραμματισμός δράσεων.


«Η προσπάθεια, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αυγουστινάκης, καταβάλλεται εδώ και καιρό από εθελοντές και στελέχη του Δήμου. Συστήθηκε η πρώτη Επιτροπή Διαχείρισης της δομής που αποτελείται από εθελοντές, εκπροσώπους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού Συλλόγου, της ΕΔΕΑΚ και του Δήμου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της».

Στην δράση αναφέρθηκε και η κ Άννα Μανουσάκη μέλος της Επιτροπής από τους πρώτους εθελοντές που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην φιλοσοφία και τον σκοπό της προσπάθειας αυτής.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή