Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

2013: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ REBATE ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Για να μην φρικάρετε χρονιάρες μέρες και για να μην κάνετε αλλαγή χρόνου μετρώντας τιμολόγια αντί για δευτερόλεπτα, σας δείχνουμε σε μερικά απλά βήματα τι θα κάνετε με το A4 που τυπώσατε (;) από την πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ. 

Αν τυχόν δεν προλάβατε, ρίξτε μια ματιά για να είστε έτοιμοι για το περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα ξαναδουλέψει...





1) Βρίσκουμε που έχουμε καταχωνιασμένο από πέρυσι το αθεώρητο πιστωτικό τιμολόγιο.

2) Κόβουμε ένα πιστωτικό τιμολόγιο (αθεώρητο) για το rebate (κανονικό + ΦΥΚ) και ένα για τις περικοπές συνταγών με ημερομηνία 31-12. Έτσι σύμφωνα με ενημέρωση του ΦΣΑ έχουμε:

  • Για το rebate το ποσό της βεβαίωσης που εκτυπώσαμε + ΦΠΑ βγαίνει το τελικό που γράφουμε στο πιστωτικό
  • Για τις περικοπές και το rebate για άνω των 35χιλ το ποσό της βεβαίωσης είναι το τελικό (άρα αποφορολογούμε το ΦΠΑ)

3) Δίνουμε από ένα αντίγραφο τιμολογίου στο λογιστή μαζί με το Α4.

4) Καταθέτουμε το πρωτότυπο στο Σύλλογο

Farmakopoioi


Αναλυτικά:

1. Επισκεφτείτε την πύλη https://www.eopyykmes.gr

2. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει εγγραφή πατάτε στο κουμπί “Εγγραφή” και ακολουθείτε τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Σε αντίθετη περίπτωση προχωράτε στο επόμενο βήμα.


3. Πατάτε πάνω δεξιά εκεί που γράφει “Σύνδεση”





4. Εισάγετε τα στοιχεία σας “Όνομα χρήστη” και “Συνθηματικό χρήστη” στα αντίστοιχα πεδία και πατήστε “Σύνδεση”. Εάν τα θυμάστε πηγαίνετε στο βήμα 7.
Σε περίπτωση που δεν θυμάστε το συνθηματικό πατήστε “Ξέχασα τον κωδικό μου




5. Στο παράθυρο που θα ανοίξει συμπληρώνετε το e-mail με το οποίο κάνατε εγγραφή στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ στο αντίστοιχο πεδίο και πατάτε “Αποστολή”. Αν δεν είναι το σωστό mail θα πρέπει να κάνετε καινούρια εγγραφή




6. Μετά από λίγο έρχεται στο e-mail σας καινούργιο συνθηματικό μαζί με το όνομα χρήστη. Ακολουθείτε τα βήματα 1 έως 4 από την αρχή βάζοντας πλέον το καινούργιο συνθηματικό.

7. Πατήστε εκεί που γράφει “Για αποθήκευση πατήστε εδώ”. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας, θα κατεβεί αυτόματα το έγγραφο ή θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το φάκελο για να αποθηκευτεί. Σε κάθε περίπτωση ανοίγετε το έγγραφο είτε απ’ ευθείας είτε από το φάκελο που αποθηκεύτηκε και το εκτυπώνετε.




Τα ποσά που υπάρχουν στο έγγραφο είναι για:

1) Κρατήσεις Rebate
2) Κρατήσεις Rebate για ΦΥΚ
3) Κρατήσεις Rebate για ποσά άνω των 35.000 €
4) Περικοπές συνταγών
5) Κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές

Οι κρατήσεις Rebate και οι ασφαλιστικές εισφορές, αφορούν ποσά που παρακρατήθηκαν από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ που έχουν γίνει μέσα σε κάθε χρονιά. Αφορούν δηλαδή το διάστημα 10ος του προηγούμενου έως 9ος του τρέχοντος (ανάλογα με τις πληρωμές που γίνονται κάθε χρονιά). 

Για το 2013 η αναλυτική κατάσταση ανά μήνα για όλα τα παραπάνω θα αναρτηθεί στην πύλη EOΠΥΥ – ΚΜΕΣ από την ερχόμενη Τρίτη 31/12. 

Τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων είναι τα εξής: 
Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Κηφισίας 39, 15123, Μαρούσι
ΑΦΜ: 997478553
ΔΟΥ Αμαρουσίου.