Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μάρτυρας υπεράσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού Φαρμακείου ο Λουράντος

Την παρακάτω επιστολή μας έστειλε η τομεάρχης Κηφισιάς - Ν.Ερυθραίας Αττικής κ. Μάγδα Χριστοφίλου, με την οποία μας γνωστοποιεί την πορεία της υπόθεσης με το σούπερ μάρκετ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ της περιοχής. 

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία FREZYDERM HELLAS κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ, γιατί - όπως η ίδια υποστηρίζει - τα προϊόντα της τοποθετήθηκαν χωρίς τη δική της συγκατάθεση. Μάρτυρας υπεράσπισης της υπόθεσης από την μεριά των φαρμακοποιών ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος.

Διαβάστε αναλυτικά:



  
    Την Παρασκευή 22/11/2013 , συζητήθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών , η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας FREZYDERM HELLAS εναντίον του super market ΘΑΝΌΠΟΥΛΟΣ , με την οποία ζητά την απόσυρση από τα ράφια του σούπερ μάρκετ των προϊόντων της , καθώς ο Θανόπουλος κάνει χρήση του ονόματος, των σημάτων και των προϊόντων , χωρίς την άδεια και έγκριση της εταιρείας, αλλά και την επίδειξη εγγράφων (τιμολόγια αγοράς) , για να διαπιστωθεί από πού προμηθεύτηκε το super market τα προϊόντα της . 

Εμείς από την πλευρά μας, οι φαρμακοποιοί του τομέα Κηφισιάς , καταθέσαμε πρόσθετη παρέμβαση στην αίτηση της FREZYDERM , επικαλούμενοι την μη τήρηση  ,από το super market , των απαραίτητων προϋποθέσεων και συνθηκών, που επιβάλλονται για τη διατήρηση και πώληση δερμοκαλλυντικών  , αλλά και τον αθέμιτο και μη νόμιμο τρόπο κτήσης των προϊόντων αυτών.

      Στο δικαστήριο από την πλευρά της FREZYDERM , παραστάθηκε ως μάρτυρας ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας και από τη δική μας πλευρά , των φαρμακοποιών, ο Πρόεδρος του ΦΣΑ κ.Κ.Λουράντος. Ο κ. πρόεδρος εξέθεσε και στήριξε με σαφήνεια τις θέσεις μας, εξήγησε στο δικαστή τους λόγους της αντίδρασής μας να διακινούνται  τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα στο super market , αναδεικνύοντας τον επιστημονικό μας ρόλο και εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της διαρκούς παρουσίας και συμβουλής του φαρμακοποιού στη διάθεση των προϊόντων αυτών για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας .

      Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να δημοσιευτεί σε λίγες ημέρες. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος , θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη σύμπνοια , που επιδείξαμε , στο θέμα αυτό, για την ταχύτητα και  επιμονή μας, κάτι που αποδεικνύει πώς όταν λειτουργούμε συλλογικά και συντονισμένα , μπορούμε να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και το κύρος του επαγγέλματός μας.





                                                                                     H τομεάρχης Κηφισιάς


                                                                                       Μάγδα Χριστοφίλου