Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΣ κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Πάτρα, 11.09.13
Κύριε Γ. Γραμματέα,
Παρακολουθώντας στενά την αρθρογραφία σας από την αρχή του χειμώνα του ’13, ανέμενα την απογείωση του Σεπτέμβρη που νωρίς-νωρίς μας είχατε υποσχεθεί, συνάδοντας με τις πρωθυπουργικές ευχές. Εκτιμώντας πως οι απόψεις εκφράζουν και όλο το προεδρείο, αναρωτιέμαι αν με το σημερινό σας κείμενο θέλετε να διαχωρίσετε τη θέση σας ή να λειτουργήσετε ως εσωτερική φάλαγγα εκφοβισμού ή ίσως να μας κάνετε και πλάκα?




Λογική εξήγηση στα όσα γράφετε, πολλά από τα οποία για τον μέσο φαρμακοποιό είναι εντελώς ακατανόητα, δεν μπορώ να δώσω, ούτε έχω σκοπό να κουράσω απαντώντας μακροσκελώς στα μακροσκελή αναφερόμενά σας, θα σημειώσω απλά πως δεν έχουν περάσει ούτε 3 μήνες από τον Ιούνιο, όταν καθήμενος αναπαυτικά δίπλα στον νυν πρόεδρο του Π.Φ.Σ., συγκατανεύατε με ικανοποίηση στα λεγόμενα του πως τον Αύγουστο θα έχουμε προσεγγίσει το δίμηνο στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πως μειούμενης της δαπάνης, είναι εξασφαλισμένες οι πληρωμές μας για όλο το έτος.


Παλιότερα επίσης, καθήμενος δίπλα στον προηγούμενο πρόεδρο του Π.Φ.Σ., χειροκροτούσατε την κόκκινη γραμμή του ποσοστού κέρδους, την κόκκινη γραμμή της βιωσιμότητας, την κόκκινη γραμμή του ωραρίου, σε σημείο που όλοι όσοι παρακολουθούσαμε είχαμε αισθανθεί Βιετκόνγκ, έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον Χο Τσι Μινχ στην υπεράσπιση των πατρίων εδαφών.
Σήμερα, ξαφνικά όλα είναι περιττά, μοιραία, αναπόφευκτα και ζοφερά.

Θυμίζω επίσης, πως είστε από τους πρώτους που συμφωνούσαν και επίχαιραν στο σταμάτημα των κινητοποιήσεων του ’12, αφού είχαμε διασφαλίσει την περίφημη ροή πληρωμών, άλλα και τη νομοθετική ρύθμιση των παλαιών οφειλομένων.
Θέλω να σας υπενθυμίσω πως έχετε εκλεγεί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., για να ασκείτε συνδικαλισμό. Συνδικαλισμός δεν σημαίνει κολλητηλίκια με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και σίγουρα δεν σημαίνει να λειτουργείτε ως γραφείο τύπου, αναγγέλλοντας την είδηση ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Σταματώ εδώ, γιατί παραπάνω σχολιασμός φθείρει μάλλον εμένα, παρά εσάς.
Σας αφιερώνω πάντως, και σε σας και στο προεδρείο του Π.Φ.Σ., τους ίδιους ακριβώς στοίχους που από το βήμα του Π.Φ.Σ. είχα διαβάσει πέρυσι τέλη Αυγούστου, όταν ζητάγατε να ξανακινητοποιηθούμε, έχοντας διακόψει με τους γνωστούς τρόπους την κινητοποίηση του Ιούνη, έχοντας πληρωθεί το σύνολο του Μάη του ’12 και με τον ελάχιστο Ιούνη των όσων εκτελούσαν συνταγές ετοιμοπλήρωτο:

- φταίει το ζαβό το ριζικό μας?
- φταίει ο Θεός που μας μισεί?
- φταίει το κεφάλι το κακό μας?
- φταίει πρώτα απ’ όλα το κρασί?
- « ποιος φταίει ποιος φταίει? »  κανένα στόμα
- δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.
-      έτσι στην σκοτεινή ταβέρνα
-      πίνουμε πάντα μας σκυφτοί
-      σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
-      όπου μας έβρει μας πατεί
-      δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
-      προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.
Και επειδή προφανώς τον Βάρναλη δεν τον αντιληφτήκατε καλά τότε, τον ξαναγράφω και σας εξηγώ πως το καλύτερο που έχετε να πράξετε, είναι να παραιτηθείτε όλοι, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το καλό όλων μας, αλλά κύρια, του ίδιου του επαγγέλματος.

Ανδρέας Σοφιανόπουλος,

πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας