Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Λουράντος για την επιλεκτική πληρωμή φαρμακείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

Αξιότιμε πρόεδρε,

όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ασυνέπεια των πληρωμών σας προς τα μέλη μας. Αρκετά μέλη μας έχουν προβεί σε πρόσκαιρο ή μόνιμο κλείσιμο των φαρμακείων τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, πράγμα που αποδεικνύει την τεράστια ευθύνη που έχουν οι υπηρεσίες σας.

Στα τέλη του περασμένου έτους φαρμακείο των Αθηνών πληρώθηκε κατ΄εξαίρεση ένα ποσό ασυνήθιστα υψηλό, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων που δούλευαν εκεί. Μάλιστα το τεράστιο ποσό που είχε λαμβάνειν από τον ΕΟΠΥΥ το φαρμακείο αυτό, προέκυπτε από την εκτέλεση συνταγών με φάρμακα υψηλού κόστους ... συγκεκριμένης εταιρείας, με την οποία ... είχε κάνει συμφωνία !!!

Στην έντονη διαμαρτυρία μας, ότι αυτό είναι όχι μόνο απαράδεκτο και προκλητικό αλλά εξόχως ... ύποπτο, υποσχεθήκατε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, πράγμα όμως που όπως αποδείχτηκε παρέμεινε απλά υπόσχεση. 


Σήμερα έκπληκτοι ανακαλύψαμε στην «διαύγεια» ένα ποσό 196.835,43 ευρώ γιά έκτακτη και κατ’ εξαίρεσην πληρωμή φαρμακείου ...! Μάθαμε μάλιστα ότι αυτή η πληρωμή γίνεται με εντολή ... άνωθεν και δεν αφορά μόνο ένα μήνα.






Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε με ποιά κριτήρια γίνεται αυτή η πληρωμή όταν είναι γνωστή η άθλια οικονομική κατάσταση όλων σχεδόν των μελών μας, ποιό ή ποιά φαρμακεία αφορά και αν πράγματι αυτή η πληρωμή έγινε με ... ειδική υπόδειξη. Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε ποιούς μήνες αφορά η πληρωμή και αν η κατά τα άλλα ... υπέρ ευαίσθητη επιτροπή ανταγωνισμού γνωρίζει και συμφωνεί με αυτού του είδους την τακτική σας.

Θεωρούμε ότι η τακτική να πληρώνονται κατ’εξαίρεση και κατά προτεραιότητα όσοι έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», όταν μάλιστα το σύνολο σχεδόν των φαρμακοποιών είναι είτε με κατασχετήρια (που σε εσάς επιδίδονται) είτε στον Τειρεσία είτε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, είναι όχι μόνο απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, αλλά θίγει ευθέως τα περί δικαίου και ισότητας αισθήματα των πολιτών, που όπως φαίνεται για την Κυβέρνηση και τους υπηρετούντες την είναι άγνωστες έννοιες...

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας ... ώστε να προβούμε στα δέοντα. Να είστε σίγουρος ότι μπορούμε να σας παραθέσουμε χιλιάδες φαρμακεία με ανάλογα κριτήρια, με τα οποία προβαίνεται σε αυτές τις έκτακτες πληρωμές ... Εκτός και αν πρόκειται για άλλους είδους ... εξυπηρετήσεις πράγμα που δεν πιστεύουμε.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ