Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΦΕΕ: Πολιτιστικό προσκύνημα στις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Ιταλίας


Η Φ.Ε.Ε. πραγματοποιεί ένα πολιτιστικό προσκύνημα στις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Ιταλίας (Grecia Salentina) την περίοδο του Αγ. Πνεύματος (21-26 Ιουνίου 2013).

Ένα ταξίδι κατά το οποίο θα περιηγηθούμε σε μνημεία των προγόνων μας και θα αποτελέσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Οι συναντήσεις μας με ελληνόφωνους Ιταλούς θα μας υπενθυμίσουν ότι και εκεί συμβάλαμε στη δημιουργία υψίστου πολιτισμού, που επιβιώνει ως σήμερα.


Η καθιερωμένη μας επιστημονική ημερίδα, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του ΜΑΛΙΕ (MAGLIE) θα επικεντρωθεί στη ¨Φαρμακοποιία του Ομήρου¨ και σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής.


Ιδιαίτερο κύρος θα δώσουν στην ημερίδα μας η συμμετοχή και συμβολή Ιταλών πανεπιστημιακών όπως η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Lecce Isabella Bernardini d’ Arnesano και του εθνομουσικολόγου Pier Paolo De Giorgi, καθώς και μελών των ελληνόφωνων Κοινοτήτων όπως ο πρεσβευτής του ελληνισμού της Απουλίας Antonio Anchora και ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων (Comunita Ellenica di Brindisi, Lecce e Taranto) Νταβίλης Ιωάννης.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα μοναδικό ταξίδι όπου ο πολιτιστικός χωροχρόνος θα μας ενώσει.

Ο πρόεδρος                                                                 Ο γραμματέας
Ν. Βλασσόπουλος                                                        Β. Θεοφάνης



Με την υποστήριξη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για πληροφορίες και συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Ν. Βλασσόπουλο στα τηλέφωνα: 2109524851 – 6972869859 και στην ιστοσελίδα www.fee.org.gr
Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε εδώ.