Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σφηνάκι αλέρτ! Πληρώθηκαν οι διανεμητικοί λογαριασμοί

85 μέρες μετά την κατάθεση των συνταγών, πληρώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ σήμερα στους συλλόγους που διατηρούν διανεμητικό λογαριασμό ένα μικρό ποσοστό έναντι των οφειλομένων Οκτωβρίου, που αντιστοιχεί περίπου στο 21% του αιτούμενου.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι από το... έναντι - και πριν καν ολοκληρωθεί η εξόφληση Οκτώβρη - παρακρατήθηκε το πεντάμηνο αναδρομικό ριμπέιτ από όσους συλλόγους δεν είχε εισπραχθεί. Αυτό συνέβη επειδή οι σύλλογοι αυτοί δεν είχαν αιτούμενο στις συνταγές Σεπτεμβρίου λόγω της αναστολής (όπως Αττική). Για τους υπόλοιπους συλλόγους, το αναδρομικό ριμπέιτ εισπράχθηκε με την εξόφληση Σεπτεμβρίου.

Επίσης από το «σφηνάκι» αφαιρέθηκαν...


... οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ καθώς και το ειδικό τέλος υπέρ ΚΜΕΣ για τον έλεγχο των συνταγών (4 λεπτά του ευρώ για κάθε συνταγή).

Πολλοί συνάδελφοι ενώ περίμεναν πώς και πώς έστω το... «σφηνάκι», είδαν στους λογαριασμούς τους μόλις... «ψίχουλα»!

Αύριο απόγευμα αναμένεται να πληρωθούν και οι συνάδελφοι μέσω λογαριασμών ΔΙΑΣ.

Κανείς δε γνωρίζει πότε θα αποπληρωθεί όλος ο Οκτώβριος, εκείνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι οι ημερομηνίες έχουν «ανοίξει» επικίνδυνα...

Μη ξεχνάμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να πληρώνει βάσει της σύμβασης μέσα σε 45 μέρες (τις αύξησε στις 60 μονομερώς με το μεσοπρόθεσμο) και μάλιστα εξ ολοκλήρου και όχι τμηματικά.

Ο Οκτώβρης έχει αποπληρωθεί στους προμηθευτές μας ήδη από τα τέλη Νοέμβρη στην καλύτερη περίπτωση.

Χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενος για την αντισυμβατική συμπεριφορά του Οργανισμού, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο...