Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα Συνιστολόγων Φαρμακοποιών για συστράτευση και συνέχιση αναστολής

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου ΔΣ του ΠΦΣ, όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων το κλίμα ήταν εμφανές από τις πρώτες κιόλας τοποθετήσεις. Υπήρχε σαφής διάθεση για συνέχιση της άρσης πίστωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αυτό επιθυμεί, αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά. Άλλωστε δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, συνεχίζουμε να παραμένουμε απλήρωτοι, ο Αύγουστος ακόμα να εξοφληθεί, ενώ παραμένουν στον αέρα οι πληρωμές από Σεπτέμβριο εως Δεκέμβριο για τους οποίους δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Συμφωνήθηκε την Τετάρτη να γίνει...


... νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ. Γιατί άραγε; Γιατί τέτοια πρεμούρα να επαναλαμβάνονται συνεδριάσεις χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη;

Συνάδελφοι συνδικαλιστές, απευθυνόμαστε σε εσάς. Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Πήρατε μια απόφαση χθες. Στηρίξτε την. Πέρα από συνδικαλιστικές παρατάξεις, κομματικές αντιπαραθέσεις, κομματικές φιλίες, εγωισμούς, προσωπικές πικρίες...

Δυστυχώς η Πολιτεία όχι μόνο είναι ασυγκίνητη με τα δεινά των ασφαλισμένων και τα δικά μας, που οι μεν δεν μπορούν να έχουν το φάρμακό τους και εμείς δεν μπορούμε πια να τους το δώσουμε, αλλά δυστυχώς έχει κατρακυλήσει πια και σε ωμούς εκβιασμούς σε βάρος μας. Μας ζητά να εκτελούμε συνταγές και να βάλουμε δηλαδή κι άλλο το χέρι βαθιά στην τσέπη και μας απειλεί με...ατομικές καταθέσεις συνταγών από συναδέλφους, που όχι μόνο θα παγιδεύσει αυτούς τους λίγους έστω που θα υποκύψουν σε αυτό, αλλά θέλει να μας στερήσει και συλλογικά το δικαίωμα να μιλήσουμε μαζί της σαν ίσος προς ίσον.

Μας απειλεί επίσης ότι αν δεν υποκύψουμε θα εκδικηθεί και εμάς και τους ασθενείς στερώντας μας τα χρεωστούμενα χρήματα που έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε να αγοράζουμε φάρμακα για να δίνουμε στον κόσμο, και θα...ανοίξει τιμωρητικώς θεσμικά θέματα που καμία σχέση δεν έχουν με το θέμα των πληρωμών (!). Μας καλεί δηλαδή ή να συνεχίσουμε να φορτώνουμε αβέβαιο χρέος χωρίς καμία εγγύηση ή να ξεκινήσει αληθινό διωγμό εναντίον των 11.000 φαρμακοποιών!

Πώς είναι δυνατόν, μετά από τέτοια συμπεριφορά εναντίον μας και με το πιστόλι στον κρόταφο που μας βάζουν, να πιστέψουμε ότι νοιάζονται ειλικρινά να δώσουν λύση στο τεράστιο αυτό θέμα Δημόσιας Υγείας και να συζητήσουν με καλοπροαίρετη διάθεση απαραίτητη για να βρεθεί λύση; Αυτά περιγράφτηκαν στην χθεσινή συνάντηση στον ΠΦΣ.

Μην παραδίδετε τα φαρμακεία μας αμαχητί! Ας συνεχίσουμε την μάχη που ξεκινήσαμε! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Νωπές είναι οι μνήμες από τις περασμένες αδυναμίες πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, ας μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος! Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, σε αδυναμία πληρωμών, δε πιστεύουμε πως θα είναι κάποιος από εσάς περήφανος στο άκουσμα της... "γενοκτονίας" και των ομαδικών λουκέτων μας. Ειδικότερα οι νέοι συνάδελφοι που αποτελούν ουκ ευκαταφρόνητο αριθμό φαρμακείων πανελλαδικά. Αλλά και παλαιότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Αν σταματήσουμε τώρα, χάνουμε τα πάντα. Δε θα μας λάβει κανείς στο μέλλον σοβαρά.

Δεχόμαστε χάριν της ενότητας του κλάδου, ότι όλοι μάχεστε για το καλύτερο. Παρόλο που κάποιοι διατυπώσατε διαφορετική άποψη. Δεν είναι όμως η ώρα να υποχωρήσουμε! Ούτε είναι ώρα για κριτική. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μαζί, ως μια γροθιά, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας! Μη λησμονείτε το διεκδικητικό πλαίσιο της απόφασης της 1ης Δεκέμβρη.

Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί!

Συνιστολόγοι Farmakopoioi