Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Θ.ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: "2013: ΕΤΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ , ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ"


Την Τετάρτη λίγο πριν τις γιορτές των  Χριστουγέννων , το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 12 έναντι 3 πήρε μια απόφαση (βλέπε www.pfs.gr) με κοινωνικά , επαγγελματικά αλλά και επιχειρηματικά κριτήρια. Όπως ήταν αναμενόμενο τα παπαγαλάκια της καταστροφής έπιασαν αμέσως  δουλειά…

Ακούσθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Οι «αυτόκλητοι  εισαγγελείς» ξεκίνησαν τις κατηγορίες   περί ξεπουλήματος, προέβλεπαν μνημόσυνα του κλάδου και άλλα γραφικά. Για άλλη μια φορά όμως τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ τους διαψεύδουν και τους κάνουν αναξιόπιστους και καταγέλαστους!

Ας φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν ακολουθούσαμε όσους  πρότειναν συνέχιση της αναστολής μέχρι τις 15 Ιανουαρίου (και βλέπουμε..)



Μίζερα Χριστούγεννα, άδειο ταμείο, μηδέν προσέλευση στα φαρμακεία, γκρίνια, κλαυθμός και οδυρμός.
Αντί για αυτό το μαύρο σκηνικό τι ζήσαμε ;
Tα φαρμακεία γεμάτα κόσμο, καλές εισπράξεις, αρκετές συνταγές, κόσμος στα ιατρεία και στην συνέχεια σε εμάς, τόνωση της ρευστότητας.
Άραγε ο κάθε σοβαρός και νοήμων φαρμακοποιός ποια εικόνα προτιμά; Aν ο καθένας από εμάς δώσει μια ειλικρινή απάντηση χωρίς κομματική ή δογματική τύφλωση, τότε αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα:

EYTYXΩΣ που πήραμε τη σωστή απόφαση. Αλλοίμονο αν ακολουθούσαμε τον γκρίζο και αδιέξοδο δρόμο….
Ο συνδυασμός των γεγονότων δείχνει ότι η τακτική μας που συνδυάζει πανελλαδικούς αγώνες και τακτικές αναδιπλώσεις, αποδίδει συγκεκριμένους καρπούς:
Α) Κρατήσαμε την κοινή γνώμη και τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στο πλευρό μας
Β) Ολοκληρώσαμε την πληρωμή του Σεπτεμβρίου.
Γ) Με τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις και τους αγώνες μας , επιβάλαμε την επίσπευση των πληρωμών για τα παλιά χρέη του 2011.
(Πρώτα ο ΟΠΑΔ και σε δεύτερη φάση ΔΕΗ , ΟΤΕ , Οίκος Ναύτου κλπ)
Δ) Ξεκινήσαμε τις πληρωμές Οκτωβρίου.
Ε) To σπουδαιότερο από όλα είναι ότι αποσύρθηκαν οι γνωστές απειλές κατά του κλάδου

Ερωτώ : Tι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε αν μόνοι, απομονωμένοι , στριμωγμένοι συνεχίζαμε επ΄ αόριστο μια νόθα και ψευδεπίγραφη δήθεν … αναστολή;
Τονίζω : Στην Ελλάδα του Μνημονίου , της Τρόικας , της ανεργίας, των λουκέτων και εμείς καταγράφουμε απώλειες και ήττες. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Στα πλαίσια των δυνάμεων του κλάδου, ακολουθώντας επεξεργασμένες τακτικές , χωρίς να χάνουμε την υποστήριξη της κοινωνίας έχουμε κατορθώσει κάτι που οι άλλοι επιστημονικοί κλάδοι ούτε που το ονειρεύονται:
Nα επιβιώσουμε. Με δυσκολίες , με έλλειψη ρευστότητας , με μειωμένο τζίρο αλλά να επιβιώσουμε.
Όσοι ακoλούθησαν τις οδηγίες του Π.Φ.Σ. είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από όσους αγωνιστές (!) ήθελαν να διαφοροποιηθούν .
  • Κάντε τον απολογισμό σας και τις συγκρίσεις σας.
  • Υπερασπίστε το φαρμακείο σας .
  • Τονώστε τον αναντικατάστατο ρόλο σας
  • Συσπειρωθείτε στους συλλόγους σας, με ενιαία πανελλαδική φωνή χωρίς διχασμούς και δογματισμούς.
Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ δείχνουν ότι μόνο η ενιαία έκφραση μέσω του Π.Φ.Σ. αποτελεί την εγγύηση για την επιβίωση και το μέλλον μας. Όποτε ο Π.Φ.Σ. και οι τοπικοί σύλλογοι σε ενιαίο μέτωπο διεκδικήσαμε κάτι είχαμε αποτελέσματα . Αντίθετα όποτε επεκράτησε διχασμός είχαμε προβλήματα .
Επομένως κάθε άλλη κατεύθυνση είναι κούφια λόγια, αδιέξοδες κινητοποιήσεις , ανυπαρξία στρατηγικής , γκρίζα προοπτική.
Ο Π.Φ.Σ. μας εκφραζει όλους . Δεν ανήκει σε κανέναν . Ανήκει σε όλους μας.
Μέσα στο 2013 μας περιμένουν και άλλοι πολλοί αγώνες. Αλλά και νίκες !!!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Φ.Σ.