Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πατούλης στον ΣΚΑΪ: Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική είναι καταστροφική και επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών! (video)

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Life και τις δημοσιογράφους Εύα Αντωνοπούλου και Μελίνα Τσέλιου αναφέρθηκε στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και τα γενόσημα:

Είπε χαρακτηριστικά:

- O νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται σχεδόν σε καμία χώρα της Ευρώπης
- Δεν προσφέρει κανένα ποσό εξυγίανσης της φαρμακευτικής δαπάνης όπως τόνισε και ο κ. Σαλμάς
- Είναι ύποπτη η εφαρμογή της από τους τροϊκανούς, άκρως αντιεπιστημονικός ο τρόπος
- Ενα φάρμακο δεν έχει να κάνει μόνο με τη δραστική ουσία, αλλά και με τα...


 
... έκδοχά του, με την καθαρότητά του, με το περίβλημα που αφήνει να απορροφηθεί γρήγορα ή πιο αργά ένα φάρμακο. Αυτό αν δε το ελέγξει ο γιατρός για να δει και την ποσότητα που πρέπει να δίνει ανάλογα με το φάρμακο και όχι τη δραστική ουσία τότε ένα αντιπηκτικό πχ. μπορεί να δημιουργεί αιμορραγία ή ένα άλλο αντιπηκτικό φάρμακο με την ίδια δόση μπορεί να δημιουργεί θρόμβωση.

Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική είναι «αντιποίηση της επιστήμης», ενώ ο κ. Πατούλης αναρωτήθηκε στο τέλος «ποιος θα φέρει τελικά την ευθύνη εφόσον ο ασθενής καταλήξει ή προκύψουν σοβαρές παρενέργειες». «Ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ή ο νόμος» όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε.

Δείτε το βίντεο: