Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η κόντρα Υπουργείου-εταιρειών αφήνει την αγορά φαρμάκου ακάλυπτη (video)

Δείτε παρακάτω τι ειπώθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τα όσα είπε η δημοσιογράφος Μελίνα Τσέλιου.

Δηλώσεις για το νέο δελτίο τιμών και την αναστάτωση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκου έκαναν τόσο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων/νος Λουράντος όσο και ο αντιπρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Λουράντος: «Η βιομηχανία δεν κοστολογεί φάρμακα άρα δε διοχετεύει στις...



... φαρμακαποθήκες φάρμακα. Οι φαρμακαποθήκες με τη σειρά τους έχουν πολύ λίγο πλέον απόθεμα και δε μπορούν τα φαρμακεία να αγοράσουν φάρμακα διότι εκτός του ότι δε τα βρίσκουν κιόλας, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, ο ΕΟΠΥΥ δε πληρώνει, εξακολουθεί να μη πληρώνει δεν έχουμε τη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων ακόμα και αυτών που υπάρχουν στην Ελλάδα.»

Η κατάσταση με τις ελλείψεις θα χειροτερέψει με το λουκέτο που εξήγγειλαν οι φαρμακαποθήκες για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Γαλανόπουλος: «Δε γνωρίζουμε αν από αύριο ισχύει ή δεν ισχύει το δελτίο τιμών - το τρίτο στη σειρά - το οποίο δημοσιεύθηκε χθες αργά το βράδυ και συγχρόνως έχουμε μια άρνηση παράδοσης προϊόντων από πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες στην κόντρα τους με το υπουργείο αφήνουν την αγορά ακάλυπτη. Τα αποθέματά μας πιθανόν φτάνουν για τις επόμενες 4-5 μέρες.»

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας πάντως υπογράμμισε ότι το τελικό διορθωτικό δελτίο τιμών θα εκδοθεί σε 20 μέρες και διαβεβαίωσε ότι δε θα λείψει κανένα φάρμακο από τους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή όμως ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου για να εξετάσει την αντιμετώπιση των χρεών του οργανισμού απέναντι στον κλάδο.

Δείτε το βίντεο: