Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΦΣΑ: Κανείς δεν κάνει εκπτώσεις!!


Σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη Αριθ. ΔΥΓ3(α)/οικ.97018/ Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων άρθρο 3, προβλέπεται ότι:

          «…2.Οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς μπορούν να παρέχουν έκπτωση επί της χονδρικής τιμής χωρίς περιορισμό για όσα σκευάσματα περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΜΗΣΥΦΑ. Για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς δύναται να παρέχουν έκπτωση μέχρι 5%, προς τους φαρμακέμπορους, τα φαρμακεία και τους συνεταιρισμούς, με την προϋπόθεση της αναγραφής του ποσού της έκπτωσης στο τιμολόγιο πώλησης.
3. Οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς οφείλουν να παρέχουν στα φαρμακεία, φαρμακέμπορους και συνεταιρισμούς πίστωση, με την προϋπόθεση αναγραφής της στο τιμολόγιο πώλησης. Η παρεχόμενη πίστωση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο μηνών.»

Όπως διαπιστώνουμε, ενώ έχουν ήδη περάσει τέσσερις μέρες από την έναρξη ισχύος της, κανένα μέλος σας δεν εφαρμόζει την απόφαση αυτή.



Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν όταν με αντίστοιχη αγορανομική διάταξη καταργήθηκαν από τον τότε Υπουργό Υγείας κο Αν. Λοβέρδο οι εκπτώσεις προς τα φαρμακεία, αυτή εφαρμόστηκε από τα μέλη σας εντός ολίγων δευτερολέπτων, επειδή προφανώς συνέπλεε με τα συμφέροντά τους.
Σήμερα κατά προφανή παραβίαση των κείμενων διατάξεων η νέα  αγορανομική διάταξη δεν εφαρμόζεται από κανέναν.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε πάραυτα για τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια καταγγέλλοντας τους παραβάτες.

για τον Φ.Σ.Α.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                   ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ